Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Filip Bence

  

Kramarjeva smer v severni steni Storžiča mu je bila prva (5. maja 1968) in zadnja, vmes pa je bilo prek 4500 alpinističnih tur vseh težavnosti in v vseh mogočih razmerah.

Gore so bile in bodo ostale njegov dom.

Filip BenceOkoli 16.34 je gorski reševalec pod vstopom v Kramarjevo smer na Storžič na višini 1350 metrov povsem naključno našel s snegom zasutega planinca. Izkazalo se je, da gre za alpinista iz Tržiča, Filipa Benceta, ki ga je zasul plaz in je bil že mrtev.

Posredovali so gorski reševalci GRS Tržič, vodnika lavinskega psa in helikopter Slovenske vojske. Reševalci so truplo ponesrečenca s helikopterjem prepeljali v dolino in z lavinskimi psi ter lavinskimi žolnami pregledali kraj nesreče, da bi ugotovili, ali je bil z omenjenim planincem še kdo. Po pregledu niso našli nobenih sledi, da bi plaz zasul še koga.

Filip Bence (22. maja 1950 - 3. aprila 2009)


Delo.si, 04.04.09 09:26: ... Z ogledom kraja nesreče in zbiranjem obvestil je policija ugotovila, da se je 58-letni Tržičan okoli 8. ure z vozilom odpeljal proti Storžiču. Parkiral je ob gozdni poti, približno 400 m pod planinskim domom pod Storžičem in ustrezno opremljen za zimske razmere odšel po plezalni Kramarjevi smeri v severni steni Storžiča.

Na poti ga je presenetil večji snežni plaz, širok 100 metrov in dolg 300 metrov, ki ga je pokopal in odnesel po skalnem žlebu. Med kotaljenjem je dobil tako hude poškodbe, da je na kraju poškodbam podlegel. ...

 

  

Gore so bile moj dom od malega
Stojan Saje: Tako pravi Filip Bence

40 let povezan z gorami
  Bilten 100 let PD Tržič

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti