Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Plaz pokopal alpinista

24 ur. com: Gorski reševalec je na Storžiču našel pod snegom zasuto truplo. Sprožil je akcijo, v katero so vključili helikopter in lavinske pse. Izkazalo se je, da gre za alpinista iz Tržiča, ki ga je zasul plaz. Policija informacije še zbira.

Okoli 16.34 ure je gorski reševalec pod vstopom v Kramarjevo smer na Storžič na višini 1350 metrov povsem naključno našel s snegom zasutega planinca. Po njegovih ugotovitvah je bil moški že mrtev.

Posredovali so gorski reševalci GRS Tržič, vodnika lavinskega psa in helikopter Slovenske vojske. Reševalci so truplo ponesrečenca s helikopterjem prepeljali v dolino in z lavinskimi psi ter lavinskimi žolnami pregledali kraj nesreče, da bi ugotovili, ali je bil z omenjenim planincem še kdo. Po pregledu niso našli nobenih sledi, da bi plaz zasul še koga.

Izkazalo se je, da gre za alpinista iz Tržiča, ki se je kljub skoraj 40 centimetrom novozapadlega snega na turo odpravil sam. Višje temperature so omehčale sneg, kar je sprožilo plaz.

Na PU Kranj so dogodek za 24ur.com potrdili, a so povedali, da še zbirajo informacije in zaenkrat lahko potrdijo samo to, da so našli truplo. Za koga gre, pa še ni znano.


112

Ob 16.34 je gorski reševalec pod vstopom v Kramarjevo smer na Storžič na višini 1350 metrov naključno našel s snegom zasutega planinca. Po njegovih ugotovitvah je bil s snežnim plazom zasuti planinec že mrtev. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Tržič, vodnika lavinskega psa in helikopter SV. Gorski reševalci so truplo ponesrečenega planinca s helikopterjem prepeljali v dolino in z lavinskim psom ter lavinskimi žolnami pregledali kraj nesreče, če je bil slučajno še kdo z njim. Po pregledu niso našli nobenih sledi, da bi snežni plaz še koga zasul.

____________________________________________________________

 Večer – 04.04.2009

V plazu pod Storžičem umrl 58-letni Tržičan

V petek popoldne so pod Storžičem našli truplo planinca. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je 58-letni Tržičan ustrezno opremljen za zimske razmere odšel po plezalni - Kramarjevi smeri v severni steni Storžiča. Presenetil ga je snežni plaz, ki ga je odnesel s seboj. Zaradi poškodb je planinec na kraju umrl.

Z ogledom kraja nesreče in zbiranjem obvestil je policija ugotovila, da se je 58-letni Tržičan okoli 8. ure z vozilom odpeljal proti Storžiču. Parkiral je ob gozdni poti, približno 400 m pod planinskim domom pod Storžičem in ustrezno opremljen za zimske razmere odšel po plezalni - Kramarjevi smeri v severni steni Storžiča.

Na poti ga je presenetil večji snežni plaz, širok 100 metrov in dolg 300 metrov, ki ga je pokopal in odnesel po skalnem žlebu. Med kotaljenjem je planinec dobil tako hude poškodbe, da je na kraju poškodbam podlegel.

V reševalni akciji so sodelovali policisti - pripadniki gorske enote in pripadniki Gorske reševalne službe iz Tržiča.

Ker je tuja krivda izključena bodo policisti o nesreči pisno obvestili Okrožno državno tožilstvo v Kranju.                                                                              STA

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
24ur novosti

1 komentarjev na članku "Plaz pokopal alpinista"

Filip Vidmar,

Brez znanja o dejanskem dogodku lahko rečem samo, da se novice s tržnice brez potrebe razmnožujejo tudi tu.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti