Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vzhodna liga

je letos resnično presegla vsa pričakovanja. Uvedli smo nov koncept tekmovanja, kjer otroci na vsaki tekmi plezajo dvakrat, v primeru delitve prvega mesta pa celo še tretjič v superfinalu.

Z novim konceptom smo želeli pritegniti še več tekmovalcev, saj se veliko bolj splača pripeljati na tekmo in plezati dvakrat, kot le enkrat. Obenem smo tekmovalce razdelili v dve jakostni skupini, tako da tudi tisti malo manj izkušeni pridejo do stopničk in diplom.

Na zadnjih dveh tekmah v Mozirju in Celju je bila tako rekordna udeležba, v Mozirju 148 in v Celju kar 158 tekmovalcev, kar je največ v zgodovini prvenstva.

Ker letos v skupnem seštevku veljajo najboljše uvrstitve na štirih tekmah (od šestih), je to le še dodaten razlog za obisk vseh tekem in nabiranje točk. V nekaterih kategorijah je boj za prvo mesto že odločen, medtem ko so v drugih še vsa mesta odprta, tako da na zadnji tekmi v Slovenski Bistrici lahko pričakujemo še večjo udeležbo in ogorčen boj za najvišja mesta. Le najboljši trije v vsaki kategoriji dobijo pokale in to ni kar tako.

Vsekakor je treba pohvaliti organizatorje tekem, saj so tekme pripravljene in izvedene vrhunsko, brez zapletov, potekajo tekoče, lepo je poskrbljeno za obiskovalce in za razne dejavnosti ob tekmi, vse pa odlikuje sproščeno vzdušje, zabava in druženje, kar je tudi glavni namen tekem. Tukaj bi izpostavil in posebej pohvalil organizatorja tekme v Mozirju (ŠPS PD Mozirje), ki je letos prvič organiziral tekmo, pa vseeno tekmo izvedel najboljše doslej, res vrhunsko in na ravni državnega ali svetovnega prvenstva.

Vse kaže na to, da prvenstvo Vzhodna liga prihaja v neko zrelo obdobje, kjer se bomo lahko posvetili, ne več toliko pripravi in izvedbi tekem, kjer sedaj vse teče rutinsko, temveč bolj viziji razvoja športnega plezanja pri nas, več poudarka bomo dali povezovanju klubov in tekmovalcev med klubi, pospeševanju izgradnje večjih umetnih sten, ki jih sedaj močno primanjkuje ter najpomembnejši stvari, kako zadržati otroke v športnem plezanju tudi po prehodu v srednjo šolo in kako iz njih vzgojiti športne plezalce - rekreativce za vse življenje.

Zadnja tekma Vzhodne lige 2009 bo torej v nedeljo, 19. aprila, v Slovenski Bistrici. Verjamem, da bo zelo zanimivo in napeto, podelili pa bomo več kot 130 diplom in več kot 30 pokalov. Vzemite si čas in pridite navijat za mlade nadobudneže!

Vse o Vzhodni ligi, štartne liste, rezultate, arhiv tekem, statistike, galerije fotografij, klepetalnico, predstavitve tekmovalcev in klubov si lahko ogledate na spletni strani www.climbers.si.

 

Martin Bedrač

 

Nekaj fotografij iz dopoldanskega dela tekmovanja je na ogled tudi tukaj.

Climbers.si

Climbers.si: Vzhodna liga - vsi podatki
 



Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti