Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Šestindvajsete Gorske sledi

TVpika.net VideoNaZahtevo
 
 
 
 
 
 
sreda, 1. april 2009, ob 14:00, Tine Marenče, ogledov: 3815

bodo na TV Piki premierno predvajali v četrtek, 2. aprila, ob 18.30, ponovitev pa bo v ponedeljek, 6. aprila

Naši obiski gora so močno odvisni od vremenskih razmer in tako je včasih tudi z oddajo Gorske sledi. Zato tokrat ne bomo spoznavali alpinističnega smučanja, ampak bomo obiskali koroške planince na Peci in koroške plezalce v dolini Tople.


Peca in Dolina Tople zaradi ohranjene narave in slikovitih domačij, veljata za eno najlepših območij pri nas. Tako ni čudno, da so Korošci nanju zelo navezani in so ju že leta 1966, zavarovali kot krajinski park.

Peca, ki velja za naš najvzhodnejši dvatisočak, je najbolj poznana po pripovedi o Kralju Matjažu in rudarstvu. Zaradi prijaznega in dokaj nezahtevnega pristopa velja za priljubljen pohodniški in turno-smučarski cilj.
V dolino Tople radi zahajajo tudi koroški plezalci, saj jim previsne stene plezališča Burjakove peči in južno ostenje Pece predstavljajo zanimiv poligon za urjenje plezalskih sposobnosti. V dolini vsako pomlad organizirajo plezalski dogodek CCCT, ki je namenjen aktivnemu druženju in zabavi plezalcev iz vse Slovenije.

Sedemindvajsete Gorske sledi bodo na sporedu v četrtek, 7.maja, ob 18.30, ko bomo po hribih resnično vijugali s smučmi.

Več o oddaji si preberite na uradni spletni strani Gorskih sledi, kjer so v Arhivu dostopne skoraj vse dosedanje oddaje.

Srečno!

Tine Marenče
Fotografije: Tomo Jeseničnik, Grega Lačeni in Tine Marenče

 

eXTReMe Tracker