Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Sprejel nagrado in zahvalo za GRS Bohinj

Penarth, 26. marca: Veleposlanik RS v Veliki Britaniji Iztok Jarc je 26. marca 2009 obiskal Penarth v Walesu, kjer je na posebni slovesnosti sprejel nagrado in zahvalo valižanske cerkvene skupnosti,

... namenjeno Gorski reševalni službi Bohinj za njeno predanost ob iskanju lokalnega duhovnika in uradnika združene reformistične cerkve Davida Foxa.

Potem ko je David Fox med preživljanjem počitnic v okolici Bohinja lansko poletje izginil brez sledu, so člani GRS Bohinj nemudoma začeli obširno reševalno akcijo v okoliških gorah, vendar pogrešanega žal niso našli. V teh težkih trenutkih je bila skupnosti v veliko uteho dobrota in strokovnost GRS Bohinj, ki ni obupala in je iskanje nadaljevala še skoraj 14 dni po začetku reševalne akcije. Takšna predanost se je dotaknila prebivalcev Walesa in članov cerkvene skupnosti, ki so pokojnemu duhovniku pomenili družino. V zahvalo so zbrali več kot 1500 britanskih funtov, ki so jih na slovesnosti namenili za delovanje GRS. Člani cerkvene skupnosti so bili počaščeni, da je slovenski veleposlanik darilo sprejel osebno.

Mašo, posvečeno življenju in delu Davida Foxa, je vodil Peter Noble, vodja združene reformistične cerkve v Walesu, udeležili pa so se je vsi vidni predstavniki cerkve in veliko število pripadnikov skupnosti. Dogodek je bil v regiji medijsko izjemno odmeven. Veleposlanik se je v kratkem zahvalnem govoru poklonil življenju Davida Foxa in v imenu GRS sprejel donacijo.

Povzeto po novicah MZZ

MZZ.gov.si: http://www.mzz.gov.si/

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
GRZS novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti