Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Uredniška beseda – 30.03.09

Franci Savenc: Nadaljujemo z anketo, tokrat o RSS v upanju, da boste prebrali ta uvodnik (dobimo ga s klikom na katerokoli točko tega polja, ne le na naslov) in – si vzeli še toliko časa, da označite enega od odgovorov v anketi*...   >>>

Pred dnevi mi je eden od kar rednih obiskovalcev naših strani zaupal: Veš, saj so strani zdaj blj informativne a - pogrešam "pripombe" na dnu strani; takoj si videl katere so nove ...
Ne vem, sem ga preprič(ev)al, da da klik na komentarji tik pod glavo, isto in celo hitreje!?

Vas bomo o tem in drugih novitetah naše verzije 3 spraševali enkrat prihodnjič in - zaprosili tudi za komentarje, da ocenimo "uporabnost" našega spletnega mesta.

Zdaj pa o anketi.
Kaj je RSS (Really Simple Syndication) in kako ga koristimo, si lahko ogledate na Wikipediji >>>


Če vam je spletišče, ki ima na koncu naslovne vrstice to oranžno ikono, zanimivo, kliknite na njo in ... začnite postopek za naročanje na njihov RSS-kanal.
Seveda pa si morate preje instalirati bralec virov (angl. feed reader); če imate račun na Gmail, priporočam Google Reader.

Z našega spletnega mesta vas lahko RSS-kanali oveščajo o novih objavah na vseh straneh, na strani Forum so celo za vsako temo posebej in - poseben kanal imamo tudi za Komentarje.

Vas je strah, da boste dobivali preveč sporočil? Ni bojazni, prihajala bodo tako rekoč neopazno, opazili jih boste šele, ko (oz. če) boste vstopili v bralec virov. In - kadar vam sporočila kašnega vira ne bodo dovolj zanimiva, ga izključite. Če vas bodo zadovoljevala, pa boste vedno lahko videli katere so nove objave.

Izpolnitev ankete*, ki smo jo tokrat pripravili, vam po vsej tej razlagi ne bo vzela več kot 20, 30 sekund. (Upamo, da smo probleme, ki smo jih imeli pretekli teden, odpravili, v kolikor bi imeli kakšne težave, pa nam to prosim takoj sporočite!)

* Za glasovanje morate biti prijavljeni z uporabniškim imenom in geslom in najbolje je, da nastavite avtomatično prijavo.

Franci Savenc


Dobrodošli so vsi konstruktivni komentarji - na vsebino/usmerjenost te objave, pa tudi na vse drugo v sklopu našega spletnega mesta.

Ikona RSS v Firefoxu, Internet Explorerju in Operi
 

Wikipedija: RSS (protokol) 

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46065

Novosti