Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Tridnevna obremenitev

Davo Karničar: Vzponi in nato strmi spusti na smučeh, tudi prvenstveni Pepelnični slalom

 

Smučarska smer OD KRIŽA (Beštrova špica- območje Dolgega hrbta) 1680 - 1000m, S6,S3, IV

Vreme je vzdržalo in lahko sem realiziral načrtovano tridnevno zaporedno obremenitev. Seveda so bile pod drobnogledom reakcije kolena. V treh dneh veliko na derezah ob vzponih in troje resnih smučanj. V gorah so razmere, ki se jih ob vzponu razveselimo, ker dereze in cepini "zaškripljejo" svojo pesem in gre hitro navzgor, kolikor noge in pljuča dopuščajo.
Ob smučanju pa nas popolna trdota vsaj zresni, če ne včasih tudi prestraši. Vendar so to pogoji, ki jih lahko pričakujemo v visokih gorah: trd sneg, požled, lomljiva skorja, od vetrov stlačen in istočasno v večjih nakloninah sipek sneg, ki nudi malo opore robnikom.
V zadnjem obdobju sem menjaje uporabljal čevlje dveh različnih opremljevalcev, dvoje različnih turno smučarskih vezi, še vedno dve različni dolžini smuči. Razlika je! Pa bi včasih želel še kakšno izboljšavo.

Razgled ob začetku smučanja na Beštrovi špici - spodaj Češka koča, levo greben Košute,desno Obir

 

Prvenstvena smučarska smer v JZ pobočju Koroške Babe - PEPELNIČNI SLALOM
25.02.09. 1650 - 1000m, S3-S5,,V, (smer je vrisana v naslovni fotografiji) Izpostavljeno smučanje v zavetju macesnov, idealno za privajanje na globino

Smučanje POMLADANSKE smeri 1640 -970m, S5,V   Tokrat izvrstne razmere za vzpon, ob smučanju pa je priporočljivo imeti ostre robnike smuči in pravšnjo mero občutka ob lomljenju skorje požleda.

Pogled po izpostavljeni strmini - čez mesec dni bo mehkeje

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti