Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Šodrasti ker, Egipčanka in ...

Igor Radovič: Za pustno soboto so moji soplezalci ostali doma, zato sem se sam odpravil v pogorje Pece.

Prvič sem obiskal steno nad rudnikom. Doma sem si na slikah v vodničku zamislil dve novi smeri in ju včeraj in danes tudi uresničil.

V soboto sem splezal Smer čez Šodrasti ker (III, 40-60 st., 420 m; na sliki desna rdeča linija). Smer vstopi par metrov desno od prvega gladkega skokeca v Desnem žlihu čez strm rušnat skok. Nato plezaš naravnost po flanki in proti koncu med borovci pod Šodrasti ker (200 m). Čez 120 m visoki Šodrasti ker na njegov vrh (III/II, 55 st.). Od tu po ozkem grebenčku in naravnost na rob stene. Na vrhu mi je veter odpihnil čisto novo rokavico ortowox. V upanju da jo bom morda našel sem sestopil po Desnem žlihu (III, I-II, 420 m, desna plava linija), vendar so bili to le prazni upi.

V nedeljo. zjutraj sem začel še v temi z drugim parom rokavic in bil malo čez 7. uro zjutraj že pri vstopu v Levi žlih. Po njem sem se povzpel 190 m do razcepa. Nadaljeval sem po desnem žlebu in čez dva skoka (prvi 20 m, drugi 15 m) ter naravnost na rob stene. Po skalni tvorbi na vrhu sem smer imenoval Egipčanka (III, 40-55 st., 330 m, skupaj z Levim žlihom 520 m, leva rdeča linija). Sestopil sem po Levem žlihu (III/ I-II, 520 m, leva modra črta).

Plaznice v gozdu in kaseje pod steno nisem štel k smeri, zato so navedene višine nižje, kot so v vodničku.

Igor Radovič, AK Črna

ALPIKOR, 22.02.2009 - Igor Radovič
Šodrasti ker, Egipčanka in odpihnjena rokavica



Šodrasti ker


Egipčanka

Kategorije:
Novosti ALP PrV SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti