Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V soboto začetek

slovenskega pokala v tekmovalnem turnem smučanju (TTS)

Zadnjo soboto v januarju se že tradicionalno začenja Slovenski pokal v tekmovalnem turnem smučanju. Uvodna tekma, ki jo prirejata PD in GRS Jezersko v sodelovanju z drugimi tamkajšnjimi društvi, bo že 12-tič posvečena spominu na gorska reševalca Luko Karničarja in Rada Markiča.
Do konca marca se bodo turni smučarji pomerili še v Bohinju, na Pokljuki, na Okrešlju in na Krvavcu.

14. turno smučarsko tekmovanje - 12. memorial Luke Karničarja in Rada Markiča bo v soboto, 31. januarja, na Jezerskem. Start bo ob 9. uri, tekmovalci bodo startne številke lahko dvignili od 7.30 dalje, razglasitev rezultatov pa bo ob 14.30.
Kot je povedal tehnični vodja tekme Drejc Karničar, je proga, ki bo speljana v Komatevri, nezahtevna, nima zahtevnih vzponov in spustov, zato se tekme lahko udeležijo vsi turni smučarji. Najhitrejši naj bi na cilj prišli v dobri uri, povprečni tekmovalci pa v uri in pol, dveh.
Poudariti je treba tudi to, da je proga za mladince in ženske krajša. Letošnji novosti sta kategorija člani 45+ (za 45 letne in starejše tekmovalce) in kategorija gorskih reševalcev, ki se bodo z udeležbo na memorialu poklonili spominu na kolega Luko in Rada.

»Snežne razmere na območju, kjer bo tekmovanje, kljub odjugi v vasi, zelo ugodne, teren pa ni zahteven,« je še dejal Karničar. »Res toplo povabim vse, ki se ukvarjajo s turnim smučanjem in hojo s turnimi smučmi, da pridejo na Jezersko. Poleg dobrih snežnih razmer in lepega vremena je največja želja organizatorjev dober obisk, tako s strani tekmovalcev kot tudi gledalcev. Zato, dobrodošli!«

Sicer pa bodo turni smučarji tudi letos merili svoje moči na petih tekmah za Slovenski pokal: na pobudo KTTS se je odzvalo pet organizatorjev, ki bodo priredili tekme na enakih prizoriščih, kot prejšnjo sezono:
31. januarja bo torej prva tekma na Jezerskem,
  7. februarja bo preizkušnja v Bohinju (ŠD Stara Fužina in GRS Bohinj)
14. februarja na Pokljuki: državno prvenstvo pari (AO Radovljica in Promontana),
15. marca na Okrešlju (GRS Celje) in
21. marca na Krvavcu - Državno prvenstvo posamezno (GRS Kranj).

Pa še ena novost letošnje sezone: Vsi tekmovalci, ki želijo biti razvrščeni v Pokalu, morajo biti člani PZS. Ob prijavi na tekmo se izkažejo s potrjeno izkaznico za tekoče leto. Komisija za tekmovalno turno smučanje pri PZS naproša vse tekmovalce, da uredijo članstvo in se registrirajo že predhodno na straneh komisije (www.kkts.si).

Petra Lombar
KTTS pri PZS
 

>Komisija za tekmovalno turno smučanje PZS

14. Turnosmučarsko tekmovanje
Memorial Luke Karničarja in Rada Markiča

 
 

 


 

Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti