Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Primerne oblike naravi prijaznega turizma v parkih

Okrogla miza TNP na sejmu Turizem in prosti čas

Mnoge raziskave kažejo, da turisti prihajajo v Slovenijo zaradi ohranjene narave.
Kako uskladiti varovanje narave in turizem, kako urediti športne aktivnosti, kaj naravi prijazen turizem sploh je… so vprašanja, na katera bomo poskušali najti odgovore na okrogli mizi v okviru sejma Turizem in prosti čas 2009 z naslovom Primerne oblike naravi prijaznega turizma v parkih, ki bo v četrtek, 22. januarja 2009, ob 12. uri, na Gospodarskem razstavišču v dvorani Urška.

Okrogle mize se bodo udeležili predstavniki parkov in predstavniki turizma, vodil jo bo Marko Pretner, vodja informacijskega središča TNP Dom Trenta.

Triglavski narodni park bo na sejmu Turizem in prosti čas, ki bo potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani od 22. do 25. januarja 2009, predstavljal možnosti doživljanja narodnega parka, ponudbo v info središčih Triglavska roža na Bledu in v Domu Trenta ter na Pocarjevi domačiji v Zgornji Radovni. Obiskovalci bodo na stojnici TNP lahko dobili splošne informacije o parku, o njegovih posebnostih in zanimivostih ter o številnih dogodkih in prireditvah ter izobraževalnih programih, ki jih javni zavod TNP organizira v letu 2009.

Kot posebnost predstavitve TNP v okviru sejma pa bo spoznavanje Alp ob virtualnem preletu nad alpskim lokom. S pomočjo računalniške projekcije in igralne palice bodo obiskovalci lahko virtualno preleteli celotne Alpe, si ogledali doline, vrhove, ledenike, naselja in druge zanimivosti tega prostora.

Triglavski narodni park

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti TNP

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti