Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Mali vrh na Krvavcu

sobota, 21. februar 2004, ob 15:43, Franci Savenc, ogledov: 1804

Gorenjski glas, 17.02.2004, Zadnje novice – Gorazd Šinik: Na pobudo Franca Ekarja je bilo že drugo smučarsko druženje gorenjskih političnih »vplivnih« na Krvavcu

Mali vrh na Krvavcu


Na pobudo Franca Ekarja je bilo že drugo smučarsko druženje gorenjskih političnih »vplivnih« na Krvavcu.


Krvavec - Jasno in hladno jutro je napovedovalo lep in sončen dan, brez velike negotovosti obet, da se splača vzeti dopust ter izkoristiti smučarsko idilo na Krvavcu. In res je bilo tako. Že drugič sta si na priporočilo in pobudo Franca Ekarja, župana občine Preddvor in predsednika Planinske zveze Slovenije, dopust vzela predsednik Državnega sveta Janez Sušnik in minister za pravosodje Ivo Bizjak.

Starosta slovenskega političnega dogajanja dr. France Bučar ima "dopusta" dovolj, dovolj ima tudi volje in smučarskega navdušenja. Že drugo tovrstno smučarsko druženje se je začelo z jutranjim čajem pri županu v Preddvoru in še z enim v planinski koči "Pri Rozki" na Krvavcu. Vsi zbrani, dopustniško razpoloženi in smučanja željni so se zavihteli proti Zvohu in užili zimski dan z izjemnim pogledom na našo Gorenjsko. Prvi spust. France Bučar ne popušča in ni bil v zadregi zaradi trdega smučišča. Vsi za njim in ob prvem postanku in izdihu smo se spogledovali in upravičeno navduševali nad klenim dvainosemdesetletnim Bohinjcem.

"Kaj je pravi namen tega dne?" sem bil kratek ob vprašanju Francu Ekarju. "Da ob teh naših letih sploh še smučamo in da se še kaj dogovorimo," je bil kratek Franc Ekar. In res je bilo tako. Vmes so nas pogostili pri "Rozki" z domačo govejo juho, s pravimi rezanci in obilo korenčka, končali pa smo z odlično Tilkino kremno rezino.

"In zakaj je Gorenjska v takem zaostanku, zakaj smo zadaj?" je bilo moje zvedavo vprašanje med kosilom. Ivo Bizjak je bil mnenja, da je Ljubljana preblizu, Janez Sušnik pa, da je Ljubljana dovolj odprta, če le projekti "pivnajo". Še obvezno spominjanje za nazaj, pametovanje in spraševanje, kako bi naj lahko bilo. Omizju sta se pridružila še Mohor Bogataj, župan mestne občine Kranj, in Ivan Hočevar, direktor občinske uprave. Še nekaterim povabljenim pa je lahko žal, da jih ni bilo. Vsi navdušeni nad Gorenjsko smo se naužili popoldanskega sonca in se strinjali, da je podobnih dni premalo v letu. Naj zanimivo druženje z "lobističnim" pridihom obrodi še kak jasen dan.

Gorazd Šinik

eXTReMe Tracker