Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Nissan Outdoor Games 2009

KLL Paragliding Slovenija

torek, 13. januar 2009, ob 17:48, Ivan Laharnar, ogledov: 952

V prelepem alpskem Chamonixu bodo že drugo leto zapored organizirali tekmovanje Nissan Outdoor Games. Tekmovanje bo od 14. do 21. februarja.

Namen tekmovanja je posneti petminutni film, ki bo skupaj predstavil pet adrenalinskih športov: alpinizem, bordanje, jadralno padalstvo in zmajarstvo, smučanje ter letenje wingsuit. Podrobnosti so na www.outdoorgames.fr.

Selekcija finalnih ekip je končana. Zaradi varnosti so jih izbrali pet, v njih pa bo več kot 60 ljudi, poleg najboljših športnikov v posameznih disciplinah, ki bodo združili svojo kreativnost in predstavili svoj šport, še producenti, profesionalni snemalci in fotografi iz vse Evrope in Severne Amerike. Ekipe imajo sedem dni časa - od 14. do 20. februarja, da posnamejo kratki film. Prizorišče snemanja bo pogorje Mont Blanca.

Žirija bo nato 21. februarja najboljšemu filmu podelila nagrado zlati vrh (Golden Peak). Nagrado bodo podelili v središču Chamonixa, potem ko si bo filme na velikem platnu lahko ogledalo tudi občinstvo. Podelili bodo še tri nagrade: posebno nagrado žirije ter nagradi za najboljšo športno sceno in najboljšega fotografa. Lani je zmagala ekipa Ride the Planets.

Ksenija Brišar

eXTReMe Tracker