Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Trije pohodi za praznike, več kot 200 udeležencev

Večer, Celjsko - Anton Tavčar: Savinjski planinci so praznične dni izkoristili za tri pohode. Na polnočni pohod na silvestrovo so se odpravili člani Planinskega društva Žalec

Vlado Rojnik, predsednik društva, je povedal, da so se opolnoči odpravili iz Žalca na Bukovico, od koder so se vrnili v zgodnjih urah novega leta.

Planinci Planinskega društva Liboje pa so se na 11. zimski pohod podali 2. januarja. Kot je dejal predsednik društva Franc Čretnik, se je kakih petdeset pohodnikov zbralo pri mostu v Kasazah, potem pa so krenili proti Homu, kjer so se okrepčali in pot nadaljevali do koče na Brnici. Hodili so tri ure in pol, potem pa se dobre volje vrnili v dolino.

Tretji novoletni pohod, tega je pripravilo Planinsko društvo Braslovče, je bil 20. po vrsti, pot pa jih je tudi tokrat vodila na Dobrovlje. Predsednik društva Jože Marovt je povedal, da se tega pohoda udeležuje vsako leto več planincev, tudi od drugod. Pohod je trajal štiri ure, na Brezovcu, kjer je bil cilj, pa jih je čakalo okrepčilo. Letošnje pohode je zaznamovalo lepo in hladno vreme, v višjih predelih je celo posijalo sonce, ponekod je rahlo snežilo, sicer pa je bila pot prijetna. 

Anton Tavčar

 

Vecer.si 07.01.2009

 

S pohoda braslovških planincev na Brezovec(Anton Tavčar)

S pohoda braslovških planincev na Brezovec
Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti Večer

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti