Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Z novoletnim planinskim čajem

so na novega leta dan na Kališču pod Storžičem s predsednikom PZS že petnajstič nazdravili za "srečno, varno in prijazno planinsko novo leto".

Na silvestrovo opolnoči so na vrhu Storžiča nazdravili novemu letu in planinstvu v čast. In tudi na novega leta dan je bil vrh Storžiča obiskovan ...
 

Z močno zasneženega in vetrovnega Kališča je Franci Ekar, predsednik PZS, voščil vsem obiskovalcem gora, članom planinskih društev, alpinistom, markacistom, vodnikom in gorskim reševalcem, varuhom gorske narave, oskrbnikom in sploh vseh, ki so na kateri koli način povezani z gorsko planinskim svetom.
Še posebej je omenil, da je v gospodarski krizi, ki se tudi v gorah že občuti, vse majša porabe in potrošnja tudi v planinskih postojankah in potrebno se bo močno potruditi, da bomo ohranili in učinkovito varovali gorski svet, planinsko infrastrukturo ... Kupna moč se zmanjšuje , obiski v gore , planinski svet pa se izjemno povečujejo, saj obisk gora , ki je "brezplačen" ne selekcijski, prav s temi socialnimi vidiki privablja vse večje množice ljudi vseh slojev. Kar največ bomo morali narediti, da bomo preprečevali razprodajo in nesmiselne izrabe planinskega sveta in ga tudi v duhu Alpske konvencije varovali in ohranjevali.

V planinskem domu na Kališču je bilo polno, do zadnjega "kotička"; dom je bil prijetno toplo zavetje.

V letošnjem letu praznuje Planinski dom na Kališču 60 let kar ga je PD Kranj pričelo graditi in 50 let od kar je bil zgrajen, Kranjska podružnica SPD in sedaj PD Kranj pa obeležuje 110 obletnico delovanja.

PD Kranj

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti PZS

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46065

Novosti