Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Silvestrovo

MOJA GORSKA POT SKOZI ČAS - seznam gora, planinskih koč, bivakov ... s prvimi pristopi, razvrščenimi po nazivu, nadmorski višini, dnevu obiska in času pristopa
========== Arhiv: Bohinj ==========

Video: Božič in Štefanovo

Šavnik, Možic, Slatnik ... Črna gora
Smučišče Kobla Zasneženi Šoštar
sreda, 31. december 2008, ob 23:30, Janez Pikon, ogledov: 2212

Greben KobleJanez Pikon: Naj vam iskrivost decembrskih luči polepša drobne trenutke v mozaiku časa, ko zvonovi zadonijo in v tisočerih lučkah rodi se novoletni dan.

... naj vam čarobnost zimskega ivja na drevju zasenči črne misli, naj vas toplina in iskrenost besed osrečujeta vse leto. V prihajajočem letu želim vsem vam veliko zdravja, osebne sreče, gorniškega potepanja, dobre volje in pozitivnega pogleda na svet, ter prihodnost.

Julijske Alpe, Šoštar, Šavnik

Novoletni dan: Naj pozitivne misli osvetlijo jutro, kot zarja iz zasneženih gora. Naj sreča šepeta neizpeto melodijo prijateljstva. Prišel bo Novoletni dan in prinesel košaro lepih sanj. Za male in velike želje pa se Dedek mraz pripelje. Čas je kot reka, kar naprej odteka. Marsikaj se nam zgodi. Zato imej se rad in čuvaj ljubezni harmonijo. Ne vdaj se malodušju, ljudje pač govorijo. Ko zvonovi zadonijo in v tisočerih lučkah rodi se novoletni dan, z nasmeškom stopi na zasneženo ravan. Prišel bo ta dan novih ciljev in spoznanj.

Krevl, Julijske Alpe, Hoč, Pohoški Kup, Porezen

Silvestrski večer: Tiho in še tiše veter gazi snežene briše. Črna noč ovila je vse hiše, mraz pa reže do kosti. V daljavi silhueta ... Kdo je in kam gre? Nihče ne ve ... Vse je pripravljeno za praznične dni: je miza obložena in jelka okrašena. Kako bil bi lep ta naš svet, če bi se male in velike želje uresničile. A kaj, takšni smo: le druge vidimo. Če bi se vsak sam mogel vase ozreti in s toplo besedo drugemu srce ogreti. Svečano oblečeni ljudje, nasmejani, trezni in pijani. Kot da bo konec sveta na dan Silvestrovega. Čas pa krut gospodar, naprej drvi in ni mu mar. Tiho in še tišje veter gazi snežene briše.

Januša Dežman


Janez Pikon

Oznake: FOT
eXTReMe Tracker