Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Turistične pridobitve na Pohorju

Večer, Prva Slovenija - Gabrijel Toplak: Ob številnih novostih, ki sta jih za prihajajočo zimsko sezono napovedovala Športni center Pohorje in Pohorska vzpenjača, je bil včerajšnji dan namenjen otvoritvi novih nastanitvenih objektov.

Ob vznožju Pohorja so namreč odprli obnovljeni športni hotel Arena, na vrhu Pohorja pa novi hotel Videc v hotelsko-apartmajskem kompleksu Bolfenk, ki je namenjen mladinskemu in družinskemu turizmu, ter obnovljeni hotel Bolfenk.

Ob številnih novostih, ki sta jih za prihajajočo zimsko sezono napovedovala Športni center Pohorje in Pohorska vzpenjača, je bil včerajšnji dan namenjen otvoritvi novih nastanitvenih objektov. Ob vznožju Pohorja so namreč odprli obnovljeni športni hotel Arena, na vrhu Pohorja pa novi hotel Videc v hotelsko-apartmajskem kompleksu Bolfenk, ki je namenjen mladinskemu in družinskemu turizmu, ter obnovljeni hotel Bolfenk.

Kot je povedal direktor Športnega centra Pohorje Drago Rataj, jim je odprtje novih hotelov pomenilo velik zalogaj, saj sta oba projekta stala skupno okoli 7,5 milijona evrov. "S približno 200 novimi ležišči smo izboljšali spalne kapacitete na Pohorju in pod njim ter s tem prispevali k boljšemu in kvalitetnejšemu turizmu. Je pa treba tudi priznati, da s tovrstnimi naložbami ne bi uspeli, če ne bi imeli urejenega sofinanciranja s strani gospodarskega ministrstva in evropskih strukturnih skladov," je pojasnil Rataj. Pridobitev je pozdravil tudi mariborski župan Franc Kangler, ki pravi, da novi objekti pomenijo dodano vrednost v razvoju tukajšnjega turizma, medtem ko je gospodarski minister dr. Matej Lahovnik poudaril, da so tovrstne pridobitve dokaz, da se evropski denar steka v dobre projekte. 

Gabrijel Toplak

Več v prispevku Novo na Mariborskem Pohorju

 

Vecer.si 24.12.2008

Ob slovesnosti ob otvoritvi novih mariborskih hotelskih pridobitev je poleg sonca, ki je obsijalo gospodarskega ministra Mateja Lahovnika, manjkal le sneg v ciljni areni Snežnega stadiona.

(Janko Rath)

Ob slovesnosti ob otvoritvi novih mariborskih hotelskih prireditev je poleg sonca, ki je obsijalo gospodarskega ministra Mateja Lahovnika, manjkal le sneg v ciljni areni Snežnega stadiona

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti Večer

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti