Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novo na Mariborskem Pohorju

Večer, Potovanja - Božo Zorko: Podjetje Športni center Pohorje in Pohorska vzpenjača sta za letošnjo zimo pripravila kar nekaj novosti, ki bodo popestrile turistično ponudbo.

Novi hotel Arena
Novi hotel Arena  (Janko Rath)

Ob vznožju Pohorja, v izteku Snežnega stadiona, je zrasel novi športni hotel Arena s štirimi zvezdicami. 61 sob je namenjenih športnikom na pripravah, poslovnemu in seminarskemu turizmu, družinam in individualnim obiskovalcem. Hotel Arena svojim gostom skozi slogan "Udobje v naravi" nudi veliko sončno teraso s pogledom na snežni stadion in gozdove, Svet savn ter wellness center z whirlpooli, počivališčem in fitnesom. Ponudbo zaokrožajo sodobna seminarska dvorana za 60 ljudi, velika restavracija, zimski vrt in lobi bar.

Ob hotelskih storitvah ponuja vrsto programov, med drugim možnost izbire energijske sobe, ekološko pridelano hrano, biokozmetiko, nadstandardne velikosti vzmetnic, ki so prilagojene za športnike, ter programe "čiščenja duše in telesa".

Športni center Pohorje je prenovil in povečal tudi hotel Bolfenk na vrhu Mariborskega Pohorja. Hotel, ki je od smučišč oddaljen le 50 metrov, je sedaj kategoriziran s štirimi zvezdicami. Z dodanimi nastanitvenimi vsebinami so dopolnili tudi ponudbo Gorskega wellness centra Bolfenk in Hiše dobrega počutja podjetja Spiritoso. Športni center Pohorje s ponudbo hotelov Bolfenk in Arena tako postaja eden večjih ponudnikov wellness in fitnes storitev v Sloveniji.

Najpomembnejši pridobitvi na področju žičniške infrastrukture pa sta nova šestsedežnica Pisker 2 in smučišče na Areškem Pohorju. Dolžina smučišča ob sedežnici je dobrih 2000 metrov, nova šestsedežnica pa lahko prepelje do 3000 smučarjev na uro. Dostop do spodnje postaje sedežnice Pisker je mogoč tudi z avtomobilom iz Ruš.

V letošnji sezoni je na smučišču Cojzerica začel obratovati nov smučarski poligon oziroma proga za veleslalom z možnostjo meritve časa, na smučišču Stolp pa je zrasel nov, moderno opremljen smučarski poligon za otroke.

Na Mariborskem Pohorju se bo tudi to zimo zvrstilo veliko število dogodkov in prireditev. Osrednji bosta že tradicionalna tekma za svetovni pokal alpskih smučark, 45. Zlata lisica, ki bo 10. in 11. januarja, ter svetovno prvenstvo smučarskih učiteljev, ki bo od 2. do 7. marca.   

 Božo Zorko

Vecer.si 24.12.2008

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti Večer

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti