Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Zahvala za podarjeni čas

Večer, Narava, gore in ljudje -Tanja Kremžar: Planinska zveza Slovenije je 6. decembra letos podelila svečane listine izjemnim posameznikom za njihovo humano prostovoljno delo na področju planinstva

Od trinajstih dobitnikov svečane listine se jih je podelitve udeležilo enajst.

(Foto Panda)
Od trinajstih dobitnikov svečane listine se jih je podelitve udeležilo enajst.

 

Planinska zveza Slovenije (PZS) je na prireditvi v večnamenski dvorani v Miklavžu na Dravskem polju podelila svečane listine za letošnje leto. Z njimi je izrazila hvaležnost izjemnim posameznikom za njihovo humano, prostovoljno delo na področju planinstva, alpinizma in gorske reševalne službe, ko podarjajo skupnosti eno največjih dragocenosti - svoj prosti čas. Predsednik PZS Franci Ekar je ob tej priložnosti poudaril pomen planinstva in njegovih vrednot v sodobnem času. Svečane listine je za izjemne dosežke prejelo dvanajst posameznikov in eno planinsko društvo.

Na področju dela z mladimi in v prostovoljnem vodništvu v planinskem društvu je prejel svečano listino Franci Benedik iz Kranja, Erika Heim z Jesenic za življenjsko delo na področju alpinizma v društvu in gorah, Pavle Kozjek (posthumno) pa za vrhunske dosežke na področju alpinizma in odpravarstva. Za velik prispevek na področju alpinizma in Gorske reševalne službe v svojih planinskih društvih, meddruštvenih odborih in PZS so prejeli listine Anton Kralj iz Tržiča, Dušan Kukovec iz Velenja in Franc Oderlap iz Mežice, slednji tudi za sodelovanje v odpravah v tuja gorstva. Srečko Pungartnik (Maribor Matica) je dobil listino za vsestransko delo na področju planinske vzgoje in izobraževanja, Hinko Rebernik iz Ruš za dolgoletno društveno delo, Kristijan Robič za raznoliko aktivno društveno delo, prav tako Ivan Veble iz Brežic. Franci Vesel iz Domžal je prejel listino za delo na področju planinskih poti, Oskar Lang iz Slovenske Bistrice pa za delo na področju alpinizma in organizacijsko delo v društvu in širše. Planinsko društvo Tržič - alpinistični odsek je prejelo listino ob stoletnici društva.

Podelili so tudi spominske plakete PZS 29 posameznikom, ki so letos praznovali okrogle jubileje, 60 let in več, in se odlikujejo po nadpovprečni dejavnosti v planinstvu.      

       Tanja Kremžar

Vecer.si 18.12.2008

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti