Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Strokovno informativno srečanje

sobota, 29. november 2008, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 1565

s poveljnikom Romanom Hrovatom in pripadniki 15. helikopterskega bataljona na letališču Cerklje ob Krki - PZS

Osnovni namen je bilo prikazati delovanje helikopterskega bataljona "Slovenske vojske" na novi lokaciji, na letališču Cerklje ob Krki, kamor so se preselili. To je prineslo kar nekaj sprememb, me drugim tudi spremenjen načina komuniciranja v zvezi z izvajanjem sporazuma Slovenske vojske z zvezami, društvi, katerim se za določene namene namenja helio transport in storitve.

V primeru Planinske zveze Slovenije, katera ima od leta 2002 urejeno sodelovanje z SV, odobreno določenega števila ur helio transporta za namene pomoči pri sanacijah in obnovah planinskih poti, intervencijskih delih pri planinskih postojankah, kjer ni cestnega ali žičničarskega dostopa pa tudi za primer humanitarnih aktivnosti. V letošnjem letu je bilo tudi nepredvideno saniranje in odprava podora Tosc, kar se je uspešno uredilo tako z izjemno velikim razumevanjem Slovenske vojske, kot tudi Ministrstva za okolje in prostor.

Tokratni namen informativnega srečanje je bilo, kako sodelovanje in uporabo helikopterja racionalizirati in organizacijsko "profesionalizirati", kajti nastali so skoraj uro daljši poleti za področje Alp iz Cerkelj do mest od koder se vrši in izvaja helio transport.

Predstavljena je bila tudi vizija nadaljnjega razvoja letališča Cerklje ob Krki, ki se nanaša tudi na področje sodelovanja z gasilci, planinci in ostalimi, ki se nanašajo na področje zaščite in reševanja, kot za primer elementarnih nesreč.

eXTReMe Tracker