Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Srečanje veteranov - gorskih reševalcev

V petek, 21. novembra 2008, je bilo na Ljubelju, v domu Oaza miru s pričetkom ob 17. uri srečanje veteranov gorskih reševalcev. Prireditev je pripravilo društvo GRS Tržič.

Po pozdravu predsednika GRS Tržič Slavka Rožiča so domači reševalci Vili Vogelnik, Peter Rožič in Aljaž Anderle s sliko in besedo prisotne popeljali v gorski svet, zgodovino gorskega reševanja v Tržiču in lednega plezanja.
V kulturnem programu je Janez Kikel prebral misli tržiških gorskih reševalcev, ki so zapisane v knjigah Tragedija v Turski gori in Zborniku GRS Tržič ob 70-letnici delovanja. Predsednik GRZS Miro Pogačar je v govoru pozdravil veterane, orisal stanje v zvezi in pot v prihodnje. Jubilantom, ki v letošnjem letu praznujejo 70, 75, 80 in 85 let je podelil knjigo Tragedija v Turski gori.
Med dvajsetimi jubilanti sta bila tudi Pavle Šegula in dr. Jože Andlovic, ki praznujeta 85 let. Po končani prireditvi so "stari" prijatelji obujali spomine na pretekle dogodke, ki so jih preživeli v gorski reševalni službi.

Dušan Polajnar

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
GRZS novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46073

Novosti