Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Se nam obeta še zimsko turno kolesarstvo?

torek, 2. december 2008, ob 05:30, Dušan Škodič, ogledov: 4563

Dokupiti je mogoče univerzalne dodatke, s katerimi lahko svoje planinsko kolo spremenite v polgoseničarja, s smučko namesto prednjega kolesa ...

Za vse navdušence, ki nočejo odnehati s kolesarjenjem niti v zimah, ki so bogate s snegom, so na voljo dodatki za kolesa, s katerimi lahko z nekaj spretnosti navdušenci svoje konjičke predelajo v pravcate "snegožerje".
V tujini naj bi se že pojavili prvi »Ktrakerji«, nekoliko čudaški navdušenci, ki si pozimi v snegu iščejo poti izven spluženih poti. Ktrak iz Kanade namreč ponuja univerzalne dodatke, s katerimi lahko svoje planinsko kolo spremenite v polgoseničarja z opcijo smučke namesto prednjega kolesa.
S tem so skušali ustreči željam posameznikov, da bi s kolesi premagovali do tedaj nemogoče podlage, kot sta denimo sneg ali pesek. Cene dodatkov so trenutno okoli 300 € za zadnji pogon z gosenico, ter dobrih 100 € za sprednjo smučko (preračunano po trenutnem tečaju iz USD). Približno pol cenejša naj bi bila verzija za otroška kolesa.
Montaža zimskih dodatkov je po navodilih proizvajalca zelo preprosta, saj pri hitro snemljivih kolesih ni potrebnega nobenega orodja. Skupna teža naj bi se ob povprečnem modelu kolesa po tej metamorfozi povečala zgolj za dodatna dva kilograma. Če torej kdo od navdušencev ugotavlja, da mora biti vsekakor med prvimi s to opremo, mu proizvajalci svetujejo prednaročilo. Z njim si lahko zagotovi cel komplet za 300 €, a le do 1. januarja.

 

Oznake: KOL

Komentiraj (1):

Bojan Leskošek, torek, 2. december 2008, ob 23:35

Planinsko kolo? Gre očitno za nov dosežek izganjalcev gorništva ;)

eXTReMe Tracker