Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Pokljuška pot

MOJA GORSKA POT SKOZI ČAS - seznam gora, planinskih koč, bivakov ... s prvimi pristopi, razvrščenimi po nazivu, nadmorski višini, dnevu obiska in času pristopa
========== Arhiv: Bohinj ==========

Video: Biatlon na Pokljuki

Planina Javornik Območje rudne doline
petek, 28. november 2008, ob 22:10, Janez Pikon, ogledov: 2947

Predstavitev oglarjenja na PokljukiJanez Pikon: Gozdarska učna pot, ki vodi po gozdovih, ter znamenitostih. Pot povezuje gozdove in planine, ter nas popelje tudi do zgodovinskih znamenitosti, kjer so obiskovalci prepuščeni lastnemu doživljanju narave po Pokljuki.

Z Mrzlega Studenca se pot najprej usmeri proti jugovzhodu do prve informacijske točke na Grajski planini. Tu se priključi označeni planinski stezi Bled - Goreljek, ki vodi na zahod in jugozahod vse do Goreljka. Na tem odseku so obiskovalci prepuščeni lastnemu doživljanju narave, informacijskih postaj tu ni. Na barju Goreljek je urejena samostojna učna pot, na kateri se seznanimo z visokim šotnim barjem.

Planina Javornik (1292 m), Žontarica, barje Šijec na Pokljuki

Pokljuška pot pa vodi dalje na sever, prečka glavno cesto in se usmeri proti Žontarici. Tu bomo spoznali zakonitosti pomlajevanja v gozdu, obiskali kopišče z oglarsko kočo, ter si ogledali smrekov gozd v ekstremnih pogojih in ostaline savske linije. Odtod se vrnemo nazaj proti jugovzhodu na Mrzli Studenec, kjer Pokljuška pot sklene svoj krog.

Pokljuška pot je dolga 7,5 km in za celotno pot s postanki pri informacijskih točkah potrebujemo dve do tri ure. Obisk Pokljuške poti pa lahko tudi prilagodimo našemu času in namenu, ter si ogledamo samo del poti, ki nas najbolj zanima. Namenjena je vsem, ki prihajajo na Pokljuko, šolskim in drugim skupinam, strokovnim ekskurzijam in individualnim obiskovalcem. Predstavlja del turistične ponudbe na planoti. s TNP ali ZGS se lahko dogovorite, tudi za strokovno vodenje.

Želimo, da bi bilo vaše doživetje Pokljuške poti bogato. Obenem pa bi radi, da obiskovalci ne bi pozabili, da ste gostje občutljive narave, ki naj tudi po vašem obisku ostane nespremenjena, (pano na Mrzlem Studencu).

Janez Pikon

Oznake: FOT
eXTReMe Tracker