Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Jure Bečan tretji, Leja Kos peta

Tomo Česen: Po svetovnem pokalu se je pretekli vikend v Kranju zaključila še letošnja Evropska mladinska serijja.
ALPIKOR: Jure Bečan tretji, Leja Kos peta

Tako smo dobili nove evropske prvake v treh starostnih kategorijah. V konkurenci 25 držav je zelo dobro nastopila tudi slovenska mladinska reprezentanca, ki je imela v nedeljo deseterico finalistov. Najboljši med njimi je bil Jure Bečan, ki si je pri mladincih z odličnim plezanjem priboril 3. mesto. Finaliste smo imeli še v kategoriji starejših dečkov, kjer je bil Jure Raztresen na šestem, Gašper Pintar pa na enajstem mestu. Pri kadetih sta bila v finalu Izidor Zupan in Urban Primožič in osvojila šesto oziroma deveto mesto. Največ finalistov smo imeli pri mladinkah in sicer kar štiri. Leja Kos je bila peta, Neža Meglič mesto za njo in takoj nato še Patricija Levstek, Ana Ogrinc pa je zasedla deveto mesto. In še starejše deklice, kjer je Jerca Meglič osvojila deseto mesto.

V skupnem seštevku vseh tekem ima Slovenija v najboljši deseterici vseh treh mladinskih kategorij devet plezalcev. Najboljši je Jure Bečan v kategoriji mladincev, ki je le za las s četrtim mestom (za dve točki) zgrešil stopničke. Ostali naši pa so med deseterico najboljših naslednji: Jernej Kruder (mladinci, 9. mesto), Izidor Zupan (kadeti, 5. mesto), Urban Primožič (kadeti, 7.mesto), Jure Raztresen (starejši dečki, 5. mesto), Gašper Pintar (starejšidečki, 6. mesto), Leja Kos (mladinke, 7.mesto), Patricija Levstek (mladinke, 8. mesto) in Ana Ogrinc (mladinke, 10. mesto).

Celotne rezultate zadnje tekme v Kranju lahko viditena IFSC >>>
kjer so tudi rezultati skupnih uvrstitev >>>

Tomo Česen


ALPIKOR


/.../ Skupno so jo naši v EYS odnesli podobno, kot na tej zadnji tekmi. Najboljši naš mladinec je Jure Bečan (4.), mladinka Leja Kos (5.), kadet Izidor Zupan (5,), kadetinja Dobrovoljc Polona (19.), starejši deček Jure Raztresen (5.) in starejša deklica Jerca Meglič na 13. mestu.

KŠP, 24.11.: EYS Kranj - Jure Bečan na stopničkah

 

 

 

 

ALPIKOR, 23.11.: Jure Bečan tretji, Lea Kos peta


Kos Leja


Jure Bečan

Fotografije Brane Vezonik

Kategorije:
Novosti PLE SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti