Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Slovenski planinski muzej


SPM: Novice

SPM: O spletnih straneh
SPM: Kazalo
SPM: Vodič po muzeju

 
Najdi.si/Lokacija: Savska c. 1, Mojstrana

petek, 21. november 2008, ob 10:43, Franci Savenc, ogledov: 1255

se sedaj predstavlja tudi s svojimi spletnimi stranmi: www.planinskimuzej.si

Oznake: MUZ

Komentiraj (2):

Bojan Leskošek, petek, 21. november 2008, ob 17:06

Najprej seveda čestitke zaslužnim za gradnjo.
---
Pa še vesela novica za ljubitelje reševanja ugank: Potem ko so spletne strani skrbno pregledali dvorni jezikoslovci, je muzej je že razpisal nagradno vprašanje, s katerim želi mlado in staro podučiti o pravilni rabi strokovne terminologije, o kateri je v zadnjem času tekla široka javna razprava.

Vprašanje se glasi: Kakšna sta naziv in poslanstvo muzeja?

Možni odgovori so štirje:

1. Slovenski planinski muzej bo s svojo zgodovinsko pripovedjo o delovanju Slovencev v domačih in tujih planinah ter prikazom lepot in vrednot planinskega sveta trajno ohranjal pomen planinske tradicije slovenskega naroda.
2. Slovenski gorniški muzej bo s svojo zgodovinsko pripovedjo o delovanju Slovencev v domačih in tujih gorah ter prikazom lepot in vrednot gorskega sveta trajno ohranjal pomen gorniške tradicije slovenskega naroda.
3. Slovenski gorniški muzej bo s svojo zgodovinsko pripovedjo o delovanju Slovencev v domačih in tujih planinah ter prikazom lepot in vrednot planinskega sveta trajno ohranjal pomen gorniške tradicije slovenskega naroda.
4. Slovenski planinski muzej bo s svojo zgodovinsko pripovedjo o delovanju Slovencev v domačih in tujih gorah ter prikazom lepot in vrednot gorskega sveta trajno ohranjal pomen planinske tradicije slovenskega naroda.

Nagrade:
1. Zavitek planinsko-gorskega čaja
2. Skodelica gorsko-planinskega čaja
3. Vrečka planinsko-gorskega čaja

Namig: odgovor najdete na spletnih straneh muzeja.

Odgovore pošljite do ponedeljka, 31. novembra, na naslov Planinske zveze Slovenije ali Slovenskega gorniškega kluba.

Marjeta Štrukelj, ponedeljek, 24. november 2008, ob 20:59

Ker obstajajo »razsvetljenci« leskovega kova in »razumniki« šank klana, tragikomediji planinec-gornik napovedujem svetlo bodočnost v nešteto reprizah, odrske luči pa bodo zaradi ekonomičnosti hkrati razsvetljevale tudi muzej, katerega vstopnina bo radi taiste varčnosti osebkom na voljo v paketu s predstavo…

eXTReMe Tracker