Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinsko društvo Ljubljana Matica nasprotuje

vsebini in načinu, s katerim je predsedstvo Planinske zveze Slovenije prepovedalo uporabo besed "gornik" in "gorništvo", sklicujoč se na Vodila in Statut, sprejeta (oz. dopolnjena) na skupščinah PZS leta 1999 in 2007.

Kljub preklicu sklepa na Seji UO PZS 13. novembra, izraža predsedstvo PD Ljubljana Matica v imenu svojih članov zaskrbljenost nad:

  • načinom, s katerim je predsedstvo PZS ravnalo izrazito nemodro in avtoritarno
  • izgovarjanjem in sklicevanjem na dopolnila in spremembe, sprejete na skupščinah, s katerim kaže na hudo pomanjkljivost sprejemanja tako pomembnih sklepov
  • dejstvom, da predsedstvo več kot 14 dni ni pojasnilo dogajanja, ampak je z (redkimi) javnimi sporočili le še poglabljalo spor
  • dejstvom, da se s takšnimi nespametnimi potezami izgubljata dragocena čas in energija, ki bi bila še kako potrebna pri reševanju zares perečih vprašanj in težav, ki tarejo PZS
  • škodo, ki je bila s takšnim ravnanjem povzročena (prizadeto dobro ime organizacije, vmešavanje ideoloških in političnih predznakov in ločevanja)

Predsedstvo PD Ljubljana Matica, poziva predsedstvo PZS, da se kljub že preklicanemu sklepu, ki je vključeval prepoved besed "gornik" in "gorništvo," v strokovnih krogih ponovno preuči očitno sporno odločitev, ki je bila sprejeta na Skupščini PZS leta 2007, predvsem z namenom medsebojnega druženja, spoštovanja in razumevanja.

V Ljubljani, 17. 11. 2008

Planinsko društvo Ljubljana-Matica
predsednik:
Tomaž Willenpart

 

PD Ljubljana-Matica: Planinski zvezi Slovenije


 
Pismo Planinski zvezi Slovenije

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Planinsko društvo Ljubljana Matica nasprotuje "

Bojan Leskošek,

A sem kaj spregledal? Kot jaz vem, predsedstvo svojega sklepa, ki ga je dolgo skrivalo (očitno z razlogom), in v katerem "opozarja", ni nikoli preklicalo. Tudi UO PZS ni preklical sklepa, ampak samo okrožnico (za katero je prevzel odgovornost Rudolf Skobe - žrtveno jagnje?), v kateri "ne dovoljuje...". Tudi mi ni jasno, zakaj je moral to narediti UO, če je to pred njimi (isti dan, 13.11.) storilo že predsedstvo samo ;)

http://www.pzs.si/index.php?stran=Novice&novica_id=4172

http://www.gore-ljudje.net/novosti/40280/#20081114014636

In kar je bistveno: tudi po preklicu P (FA) ni prenehalo s staro, dobro znano retoriko, iz katere vsi ti skleppi sploh izhajajo: čiščenje "nasprotnikov" PZS, ločevanjem na "tabornike in skavte", izdajstva naroda in stoletne tradicije in podobnih "politično-ideoloških" neumnosti, na katere opozarja tudi Matica.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45953

Novosti