Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ogorje

Pogled z Zevtarja proti VogarjuJanez Pikon: Poraščeni gozdni vrh se dviga severno nad domačijo Vogar v zaselku Krniški Lom, nižji vrh Zevtar s travniki še poveča opaznost vrha iz smeri Zgornje Podjelje, ki se zaključi v pobočju.

Ogorje

Ogorje (1057 m) je, kot sem že omenil poraščen vrh z nekaj manjšimi travniki ob njegovih bokih, kjer je še vedno slediti urejenost le-teh. Hoja po gostem odpadlem listju me preko vrha kmalu pripelje na spodnji južni venec travnikov na Vogarju, ki segajo preko predela do vrha Zevtar (951 m) tudi nad Krniški Lom. Domačije na lepem pobočju imajo marsikaj od danih naravnih lepot, saj s pogledom po Bohinjski dolini in Spodnje Bohinjskih gorah skoraj ni omejitev in so le malo odmaknjene od glavne ceste na Koprivnik in Gorjuše. Tudi oba potoka, vzhodna Jereka in zahodna Jerečica, ki tečeta mimo vsak po svoji strugi v dolino mimo omenjenega območja, ki tudi po združitvi (zajetje z Janezovo elektrarno) nudita s svojimi nenavadno lepimi tolmuni in veličastnimi globokimi koriti adrenalinske užitke vsakomur, ki se v primerni opremi spusti po hitri, na nekaterih mestih izredno globoki strugi.

Vogar, v ozadju Zevtar (951 m), Pogled z Vogarja nad Krniškim Lomom

 

Poraščeni gozdni vrh se dviga severno nad domačijo Vogar v zaselku Krniški Lom, nižji vrh Zevtar s travniki še povečata opaznost vrha iz smeri Zgornje Podjelje, ki se zaključi v pobočju pod domačijo v zaselku Krniški Lom.

Janez Pikon

Moja gorska pot skozi čas ...Moj arhiv: Janez Pikon

Video: Ogorje

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti