Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tekmovalni turni smučarji pred novo sezono

Jezersko, 16. novembra 2008. Slovenski tekmovalni turni smučarji se bodo tudi v prihajajoči zimi pomerili za Slovenski pokal, člani reprezentance pa bodo nastopili tudi na Evropskem prvenstvu in tekmah za Svetovni pokal.

Z lansko sezono je bilo tekmovalno turno smučanje uvrščeno na seznam kategoriziranih športnih zvrsti pri OKS; tako so najboljši tekmovalci za letošnjo zimo prvič pridobili kategorizacijo. »To pomeni, da je športna disciplina primerljiva z ostalimi športnimi panogami, tekmovalci so dosegli tri državne razrede in tako lahko prvič pričakujemo nekaj sredstev za program reprezentance s strani Fundacije za šport in razpisov Ministrstva za šolstvo in šport. Letos so v slovenski reprezentanci članica Jana Marinko ter člani Tomaž Soklič, Anže Šenk, Nejc Kuhar, Marjan Zupančič in Klemen Triler. Glede na omenjena sredstva bomo skušali realizirati nekaj prioritetnih nalog – zagotovo so to testiranja na Fakulteti za šport, trening pod strokovnim vodstvom in udeležba na Evropskem prvenstvu v Italiji; po svojih programih, pa se bodo člani udeležili tudi posameznih tekem svetovnega pokala,« je povedal član Komisije za tekmovalno turno smučanje pri Planinski zvezi Slovenije (KTTS) in vodja reprezentance Drejc Karničar.

Sicer pa bodo turni smučarji tudi letos merili svoje moči na petih tekmah za Slovenski pokal: na pobudo KTTS se je odzvalo pet organizatorjev, ki bodo priredili tekme na enakih prizoriščih, kot prejšnjo sezono: 31. januarja 2009 bo preizkušnja na Jezerskem (PD in GRS Jezersko), 7. februarja v Bohinju (ŠD Stara Fužina in GRS Bohinj), 14. februarja na Pokljuki - Državno prvenstvo pari (AO Radovljica in Promontana), 15. marca na Okrešlju (GRS Celje) in 21. marca na Krvavcu - Državno prvenstvo posamezno (GRS Kranj). Kot je še povedal Drejc Karničar, so v komisiji veseli, ker so prireditelji tekem ponovno pripravljeni sodelovati: »Zahvaljujemo se društvom gorske reševalne službe, planinskim društvom in športnim društvom, da so ponovno prevzeli organizacijo tekem, da jih vsako leto postavljajo na višji nivo ter poskrbijo, da so zanimive za tekmovalce. Turnih smučarjev po naših hribih je vsako leto več – upamo, da jih bo čim več zbralo pogum in se udeležilo tudi tekmovanj.«

V komisiji pripravljajo še nekaj novosti v zvezi z registracijo tekmovalcev, nameravajo pa poskrbeti tudi za izobraževanje na področju prirejanja tekem. Sveže informacije o tekmovanjih in pravilih ter povezave na spletne strani posameznih prirediteljev boste tudi v letošnji sezoni lahko spremljali na spletni strani Komisije za tekmovalno turno smučanje www.ktts.si.

Veseli bomo, če se bomo v čim večjem številu srečevali na prireditvah.

Petra Lombar, KTTS pri PZS

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave
Značke:
novosti tekTS

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti