Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pohod spomina na Krn

Večer, Narava, gore in ljudje -Urška Šprogar: Ob 90. obletnici prve svetovne vojne

V spomin na padle vojake v gorah, organizira Združenje vojaških gornikov Slovenije, v soboto 15. novembra, prireditev Krn - pohod spomina 1918 - 2008. Začetek bo pri Krnskem jezeru ob 13. uri, slanostni govornik bo namestnik načelnika generalštaba slovenske vojske, generalmajor mag. Alojz Šteiner. Po prireditvi bo ob 14. uri še obred vojaškega kurata pri madžarskem križu na planini Duplje.

Za člane združenja bo organiziran brezplačen avtobusni prevoz do Lepene in nazaj. Avtobus bo odpeljal ob 6. uri izpred vojašnice Kranj, ob 6.30 se bo ustavil na deteljici v Bistrici pri Tržiču in ob 7. uri na avtobusni postaji v Radovljici. Glede na vreme in vozne razmere se bomo peljali v Lepeno preko Vršiča ali preko Predela. Iz Lepene do Krnskega jezera je dve uri hoje po urejeni planinski poti. Za pohod se prijavite Tinetu Klemenčiču, 041 633 750, najkasneje do 13. novembra. Prevoz z avtobusom bo zagotovljen za prvih 50 prijavljenih udeležencev.

Pohod bo organiziran iz Bohinja, dobimo se ob 7. uri v Ukancu ali ob 7. uri iz Lepene.

Na dan pohoda bodo odprte vse najbližje planinske koče, kjer boste lahko tudi prenočili. To so Dom pri Krnskih jezerih, na planini pri Kraju, dom na Komni, zavetišče na planini Kuhinja, Grmovščkovo zavetišče na Krnu in koča Klementa Juga v Lepeni.

V primeru slabega vremena, ali če bo v gorah zapadlo več kot 20 cm snega, bo pohod samo iz Lepene, proslava pa bo pred Domom pri Krnskih jezereih.


Urška Šprogar

Vecer.si 13.11.2008

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti