Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

In vendar se je oglasil (!?)

Moj eDnevnik, 11.11.08 06:46:
Javno vprašanje Francu Ekarju

 

 

 

 
 

torek, 11. november 2008, ob 15:58, Franci Savenc, ogledov: 2695

F. Ekar z odgovorom na "Javno vprašanje Francu Ekarju" Franca Miša

Javno vprašanje Francu Ekarju
06:46, 11. 11. 2008 .. 1 komentar.. Stalna povezava .. Obvesti prijatelja o tem sporočilu

Naslovil ga je Franc Miš, od predsednika pa terja odgovor, saj je z zloglasno Okrožnico kršil svoja pooblastila in Ustavo RS, obenem pa še Častni kodeks slovenskih planincev.

Vsebino poznate (objavljena je bila tudi na naši strani, pa v Delu ...) >>> Moj eDnevnik


Komentar brez naslova
13:37, 11. 11. 2008 .. Avtor F Ekar

Že večkt sem yapislal da v rumene medije nebom odgovarjalker niso resni in so na novoju šanka kamor semi nebomo spuščali.

Drđali se bomo Statuta PZS in takonaj se tudi vsi vpleteni kise delajo sedaj prizadete če je UO to potrdil je edinomerodajno to upoštevati.

komur PZS kot taka ni všeč jo lahko vsak te+nutek zapusti, ker gre za popolnoma prosto - voljno organizacijo kakršna je bila od ustanovitve in bo tudi v bodoče. Še naprej blmo gojili ljubezen do planin planinstva in slovenstva kakor tudi dosedaj. Na Vaše internetne strani se ne bom več oglašal ne s tem vzvezi kot tudi sicer

Komentiraj (4):

Greta Kastelic, torek, 11. november 2008, ob 16:59

Če je ta zapis res delo F. Ekarja ... ja, ni kaj, prav na nivoju šanka;-)
Ljubezen do planinstva in še posebej do slovenstva (sploh pa do slovenskega jezika) kar veje iz teh vrstic.
Pa varen korak tam gori!
Greta

Greta Kastelic, torek, 11. november 2008, ob 17:10

Tale zapis na strani PZS:
Obveščamo in prosimo vse obiskovalce knjižnice na Planinski zvezi Slovenije, Dvoržakova 9 v Ljubljani, da do konca leta 2008 vrnete vse izposojene knjige.

ha, ha, upam, da ne zato, da se izvede požig tistih z besedo na G:-)
LP
Greta

Bor Šumrada, torek, 11. november 2008, ob 21:29

Če je tole zapis res Francija Ekarja, potem sem zagotovo samo še tole leto član PZSja oz. kateregakoli PD društva pod okriljem PZSja, dokler mi ne poteče članirana tekočega leta. Grozno. Resnično, sem se zgrozil, ko sem tole prebral. Kaj se gredo na PZSju takšno diktatorstvo, da ne vidijo želja svojih članov. Niti ene pripombe kateregakoli člana PZSja do sedaj nisem prebral, ki bi se strinjala z takšno politiko PZSja, z njenimi odločitvami, še posebej tole v zvezi z zadevo GORNIKA/GORNIŠTVA. Samo odgovor člana uredniškega odbora, ki je bil v časopisu Delu, ki je mlatenje prazne slame in nobenega konkretnega odgovora. Prav tako kot g. Ekar trdi, da gre tukaj za krepitev, citiram; "do planin planinstva in slovenstva " . Če je tole razlog, da se je uvedla takšna diktatura in preprečevanje in onemogočanje svobode govora. Prebral sem v sosednji novici, da so se iz strani PZS foruma brisale teme, ki so se navezovale na trenutno problematiko glede besede gornik. Sramota. Forumi so za izražanje mnenj in debatiranje, ne pa da nekdo briše vse to, kar mu ni pogodu. Oziroma briše zato, ker je v prispevkih članov foruma zapisana beseda, ki je striktno prepovedana.

Sprašujem se, kako lahko človek pri zdravi pameti uvede kaj takega? Vsekakor osebe,ki stojijo za takimle ukrepom, niso več pri zdravi pameti.

Gleda vračila knjig sem prepričan, da se bo vsa literatura, kjer je uporabljena beseda gornik/gorništvo umaknila iz prodaje,knjižnic PZSja...

Upam, da bomo člani kaj storili glede tega oziroma sam upam, da se da doseči, da se trenutno vodstvo PZSja končno enkrat že počisti, ter postane zgodovina, kar bi moglo že zdavnaj. Ker drugače se bojim in vidim, da je g. Ekarju prav vseno, če bo na koncu imel PZS samo še 100 članov.

GORNIŠKI pozdrav!

Jaka Ortar, torek, 11. november 2008, ob 22:30

Še dobro, da se naša krovna organizacija ne imenuje Gorniška zveza Slovenije. Kaj potem bi sami sebe prepovedali? Če je to res odgovor predsednika, potem bi se to še lahko zgodilo. Sram jih bodi.

Hm, kje se že vpiše na avstrijski Alpenverein? Tam gorniki še nismo prepovedani.

eXTReMe Tracker