Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Steve Fosset

Urban Golob: Američani so te dni dobili Obamo, dokončno in dokazano pa izgubili letalca, jadralca, mnogoterega pustolovca, športnika in tudi gornika Steva Fosseta, kakor je potrdila analiza DNK.


Sierra Nevada
je gorstvo na vzhodu Kalifornije, prostrana gorska veriga, kjer domujejo npr. narodni park Yosemite, najvišji ameriški vrh pod 48. vzporednikom Moun Whitney, najdebelejše sekvoje in še kaj bi se našlo. Ko je tako 29. septembra letos nek hribovski vandrovec pohajkoval po južni Sierri Nevadi, je presenečen našel razbitine manjšega letala. Malo je pobrskal tam okoli in opazil še posmrtne ostanke moškega, poleg njih pa dokumente na Fossetovo ime. O svojem odkritju je javil policiji, ki je strumno ugotovila, da gre verjetno za letalo ameriškega milijarderja Stevea Fosseta, ki se pred enim letom (3. septembra 2007) ni vrnil s krajšega užitkarskega poleta.

Po razpoložljivih podatkih je šlo pri iskanju Steva Fosseta za največjo iskalno akcijo v samih ZDA do sedaj, ki je Nevado (kjer je Fosset imel svoj ranč in od koder je poletel na svoj zadnji polet) stalo 1.6 milijona dolarjev, njegova vdova pa je za zasebno raziskavo prispevala še dodaten milijon zelencev. Iskala ga je ameriška vojska in cel kup prostovoljcev, pa nič. Tudi pregledi satelitskih slik, kjer se menda dobro razloči vsak kvadratni meter površja, ni dal nobenih rezultatov.

Nadaljevanje na Fotografski in plezalni grifi >>>

05.11.2008
 


Sierra Nevada v vzhodni Kaliforniji.

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti