Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Na Debelo peč

FOTO OLKIDebela peč (2014m)
 


Serija Z Olkijem v hribe

sreda, 5. november 2008, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 949

OLKI: Cel teden dežuje! Jaz pa nakurjen za hribe, da me kar meče. Grozim z dvodnevnim izletom v hribe čez praznike, pa me doma izpod čela gledajo, v službi pa se režijo ...

, ... češ saj te bo vreme spreobrnilo.
Pa začnem spreobračanje jaz. Malo provociranja in v par dneh sta še dva nakurjena za hribe. Vprašanje kam je bilo hitro odgovorjeno. Na bivak II. pod Rokavi gremo in še naprej, če bo pa slabo vreme bomo pa tarok špilal v njem, se režimo. Pa se vremenarji spet motijo da je joj.
Najprej nam cesto iz Mojstrane v Vrata zasuje plaz, potem pa nam vremenska napoved pove, da se ni za zezat in zvečer mi po telefonu kolega javita spremembo načrta. Gremo iz Krme na Debelo peč (2014 m).

/.../ Na 1500 metrih se nam pod nogami pridruži razmočen sneg, ki nam že tako drsečo potlago, dodatno  popopra. Upamo, da se bo dež kmalu spremenil v sneg, vendar upamo zaman. ...

/.../ Megla in veter, ki nas pričakata na Lipanskih vratih nam odpihneta voljo po prečenju do Debele peči, tako da je cilj le še Blejska koča in samo upamo, da je oskrbnik Joža v njej na toplem, ker sicer smo ga naj…!

eXTReMe Tracker