Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Potepanje po Sardiniji

DEŠ: S Tino sva se, spričo vseh logističnih peripetij, ki so nam jih zagodli MURPHY v sodelovanju z letalskimi prevozniki, odpravila na Sardinijo.

Čeprav je bilo plezanje sprva mogoče v drugem planu, sva uspela zbrati kar nekaj plezalnih dni, ki so bili spričo obilice sončnih žarkov, prava poezija.

 Celotna reportaža na spletišču DEŠ >>>

/.../ Vsem, ki niste doživeli temperamenta narave in ljudi juga Sardinije, čimprej pot pod noge … Prostrane peščene plaže iz katerih se ponekod dvigajo granitne pečine, ponekod ravninski svet posut s peščenjaki, ki spominjajo na “dinozavrova jajca” in obljujbljajo užitke “boulderašem” - Villasimus. ...

/.../ Še nekaj podatkov za orientacijo:
Šempeter pri Gorici - Livorno ok. 480 km ali 6 urc lagodne vožnje, če na območju Bologne ne obrnete proti SEVERU :). Vožnja s trajekti MOBY je prava uživancija - si predstavljate da potniki tovorijo s sabo gosi, ko te ob 3h zjutraj zbudi GA GA, te popade ideja o PRIPRAVI MARTINOVE GOSI. Nakupovanje je na Sardiniji kot pri nas, veliki nakupovalni centri kot npr. ISA so posejani po celi Sardiniji - v njih med drugim dobit brezplačen zemljevid Sardinije, ki je zeloooo dober.

Kampi urejeni in poceni, možnost divjega kampiranja pa na vsakem koraku, mogoče le področje CALA GONONE zahteva več previdnosti.
 

Kategorije:
Novosti PLE SLO Vse objave
Značke:
PLE novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti