Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Gorsko kolesarjenje »danes«

torek, 21. oktober 2008, ob 05:29, Boris Štupar, ogledov: 1852

Po prvih obiskih divjih lovcev so sledili še pastirji, botaniki, kartografi, turisti, alpinisti, planinci, smučarji, zmajarji, padalci, deskarji, tekači ... in zdaj so na vrhovih tudi gorski kolesarji. Why not?

Video na mpora>>Grintovec  - Grinta spust v Suhi dol

 

Oznake: KOL

Komentiraj (5):

Boštjan Holer, torek, 21. oktober 2008, ob 15:03

Kako je torej s tem? Vožnja po TNP, Sedmera itd posnetkov kolikor hočemo. Eni se hvalijo s tem kar je prepovedano, če sploh je? Kaj pravi PZS razen da se dela nevedno? Kot če bi se nekdo posnel med krajo in objavil na youtube, policija pa: saj nismo bili nič pisno obveščeni! Naj povdarim, da ne bo spet kreganja kdo ima prednost. Zanima me zgolj glede tega početja v ožjem območju parka. Če je prepoved le floskula na papirju, se morda zmenim s prijatelji in pridemo s štirikolesniki na Sedmera občudovat rumene macesne.

Miro Štebe, sreda, 22. oktober 2008, ob 00:18

Bravo, junaki! Čisti adrenalinski spusti! Moti me le peš hoja navzgor. Zakaj na planinski zvezi ne poskrbijo za vleko navzgor, na primer z moto cross motorji ali pa vsaj štirikolesniki. Podjetni markacisti bi pa lahko na vrhovih izposojali bicikle. Vsekakor bi vam morala PZS, kot vrhunskim predstavnikom svoje nove dejavnosti podeliti vsaj častne srebrne znake, pa tudi gorski stražarji vas lahko pohvalijo kot zgledne varstvenike narave. Upam, da ste mimoidoče tudi lepo pozdravljali.

Marko Kern, sreda, 22. oktober 2008, ob 08:55

Mislim, da ni nobene potrebe ne po Boštjanovem pretiravanju ne po Mirovem cinizmu. Turno kolesarstvo je/bo vpeto v gorništvo tako kot vse ostale ('klasične') oblike udejstvovanja v gorah: planinstvo, alpinizem, turno smučanje,...

Turno kolesarjenje je v samem bistvu potovanje po hribih in gorah na lasten pogon. Vse drugo so bike parki, smučišča, šatlanje, kar pa s turnim kolesarstvom (in podobno s turnim smučanjem) nima najmanjše zveze.

Turno kolesarjenje ni nič bolj obremenilno za naravo, kot ostale sedaj sprejemljive oblike planinstva. Prostora v gorah je dovolj za vse, le tisti majhen prostor v glavah zna biti pa bistveno večji problem.

Iztok Snoj, četrtek, 23. oktober 2008, ob 12:03

Why not? Dobro vprašanje. Res pa je, da ne najdem dobrega odgovora na vprašanje "Why?". Boris, prav ob tej priložnosti hvala za poobjavo intervjuja s TH (http://www.gore-ljudje.net/novosti/39592/).

Pa saj je z vsako stvarjo v življenju tako. Ko so me zasrbeli prsti in sem srbečico blažil s pisanjem pripomb, sem se spraševal "Why not?". Od sedaj naprej se bom raje vprašal "Why?".

Še tako naprej, prebiral te bom vedno kdaj.

Lep dan vsak dan
Iztok

Luka Gratej, četrtek, 23. oktober 2008, ob 23:34

Why? Wieso? Morda se odgovor skriva TUKAJ.


Pripomba je bila dodana s strani "nepreverjene osebe".

eXTReMe Tracker