Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Slavnik rojeva prijateljstva

Primorske novice: KOPER ► Od Istre do Krasa in nazaj - Celodnevni izlet obogatijo pripovedi o vaseh in naravi

Turistična agencija Istranka iz Kopra je v soboto uradno odprta "pohodno linijo" od Kopra do Slavnika. Na celodnevnem izletu ne manjka zgodovinskih pripovedi o istrskih in kraških vaseh, naravi ter dobre volje.

Prvega izleta na Slavnik, ki mu planinci pravijo tudi koprski Triglav, se je udeležilo dvanajst pohodnikov: planinska vodnika Lada Straščak iz Škofij in Igor Škorja iz Izole, medicinska sestra Slobodanka Arsič iz Kopra ter pohodniki Čarna Miloš iz Spodnjih Škofij. Breda Bandelj iz Krvavega Potoka, Bruna Saksida Pišot iz Ankarana, Luka Peterlin iz Lucije, Ivan Tratnik s Kozine, Samanta Milharčič in Ksenija Leskovec iz Postojne ter Colin in Daniel Brick iz Avstralije.

Pohodniki so iz Kopra krenili ob 10. uri in se z vlakom odpeljali do Kozine. Po kratki pripravi je sledila lahkotna pot proti vrhu Slavnika. Po dobrih treh urah so pohodniki prispeli na vrh, kjer jih je v planinski koči čakal sprejem s tradicionalno joto, sladico in čajem.
Po tem, ko so se okrepčali, so se v dolino spustili po drugi strani in se v Prešnici ponovno vkrcali na vlak. V Koper so prispeli ob 18. uri.

Preizkus novega turističnega produkta - nastal je na podlagi vrednot zdravega življenja, priporočenega vsakodnevnega gibanja v naravi in spoznavanja neokrnjenega naravnega okolja - je minil brez napak, udeleženci pa so navdušeno pozdravil kombinacijo vožnje z vlakom, pohodništva in dobre hrane.
Planinska vodnika sta ves čas skrbela za to, da so planinci dobili zanimive informacije o zgodovini istrskih in kraških vasi ter o naravnih znamenitostih, ki jih je mogoče videti v okolici in z vrha Slavnika.

"Narava je zelo lepa, tega izleta zagotovo ne bova nikoli pozabila. Najbolj zanimivo je bilo tudi to, da se večina izmed nas sploh ni poznala, do vrha pa so se med nami rodila nova prijateljstva, pristni osebni stiki. Pohod priporočam tudi drugim," je dejal Colin Brick, ki prihaja iz avstralskega mesta Boolarra.

Direktor Istranke Ivan Tratnik je povedal: "Naš cilj je, da gostje dobijo novo, dodatno možnost aktivnega preživljanja počitnic v slovenski Istri, izlete bomo organizirali vsako soboto, do poletja."

SLADŽAN BAClO
 

30.09.2008

 

 

 

 

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti