Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Glavni cilj je Tukuče

torek, 30. september 2008, ob 13:37, Franci Savenc, ogledov: 2977

PZS: V četrtek, 2. oktobra 2008, ob 6.25 z letališča Jožeta Pučnika odhaja na pot alpinistična odprava pod okriljem Komisije za odprave v tuja gorstva Planinske zveze Slovenije.

Odprava je namenjena v pogorje Daulagirija z glavnim ciljem, vzponom na Tukuče (6920 m).

Vrhovi na območju Tukuče nudijo možnost prvenstvenih dosežkov in je tabor torej tudi v športnem smislu pomembna predstavitev Slovenije. Sam vrh poleg normalnega pristopa nudi možnosti prvenstvenih smeri. Baza bo na višini okrog 5000 metrov, takoj nad njo je za aklimatizacijo izredno primeren vrh Tapa (Dampus Peak, 6012 m). V neposredni bližini je pogorje Daulagirija, ki je z izjemo glavnega vrha zelo slabo raziskano, saj so njegovi sedemtisočaki razporejeni severno od njega, na področju proti Tibetu. Raziskovanje dostopa in možnosti vzponov je druga naloga tega tabora.

Glavni namen odprave je, da se mladi alpinisti spoznavajo med seboj in predvsem izmenjujejo izkušnje, da se privadijo skupnega bivanja v himalajskem okolju in da seveda spoznajo zanimivo pogorje in opravijo kak dober vzpon. Na taboru je poskrbljeno za strokovno vodstvo, prvo pomoč in preskrbo v baznem taboru.

Udeleženci: Matjaž Šerkezi – vodja odprave, Miha Habjan – tehnični vodja, Luka Ajnik, Matjaž Dušič, Matevž Jerman, Igor Kremser, Jernej Knop, Andrej Pahovnik, Jan Pinter, Davor Rozman, Marsel Šnepf, in in Karel Završnik.
 

Oznake: VTG
eXTReMe Tracker