Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Začetna šola športnega plezanja

Športno plezalni odsek Domžale: začne v ponedeljek, 29. septembra, ob 18. uri v društvenih prostorih na Kopališki 4

Začetna šola športnega plezanja je namenjena vsem, ki bi se radi naučili osnov za varno plezanje v urejenih plezališčih in na umetnih stenah. Predstavljene bodo vse tehnike varovanja, osnove tehnike plezanja, potrebna oprema ter pravila vedenja v plezališčih. Vpis z uvodnim predavanjem bo potekal v ponedeljek 29.9.2008 ob 18:00 v prostorih PD Domžale (Kopališka 4, Domžale). Šola se bo predvidoma zaključila konec novembra (teoretični in praktični izpit). Šola v grobem zajema sledeče teme:

Teoretični del:
Zgodovina športnega plezanja Varstvo narave in etični kodeks Vrvna tehnika, varovanje, padci Osebna oprema Tehnika plezanja Trening, poškodbe Prva pomoč

Praktični del:
4 skupne ture v urejena plezališča oziroma plezalne vrtce Tedenski treningi na umetni steni Praktični prikaz vseh na predavanjih omenjenih manevrov
Tečajniki ob uspešno opravljenih izpitih pridobijo naziv pripravnik športnega plezanja in so sposobni samostojno plezati in varovati v vseh urejenih plezališčih in umetnih stenah. Pogoj za vpis je dopolnjenih 14 let. Število mest je omejeno. V primeru premajhnega števila prijav šola odpade.

Cena šole: 130 eur - mlajši od 25 let 160 eur - ostali
Stroški prevoza na skupnih turah niso vključeni v ceno. Šola se izvaja pod vodstvom inštruktorjev in trenerjev športnega plezanja. Natančen razpored predavanj, treningov in skupnih tur bo podan na uvodnem predavanju.

Informacije in prijave:
Tomaž Bevk (040 465 121, tomaz.bevk@gmail.com)
Uroš Pavlič (041 861 455, uros.pavlic@gmail.com)

ŠPO DomžaleŠola športnega plezanja 2008 (PDF)

Značke:
novosti USP

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti