Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Umetniške skulpture so nastale sredi gozda

23.09.2008torek, 23. september 2008, ob 14:15, Boris Kumer, ogledov: 1685

Dnevnik: Ko je leta 1991 slikar Janez Knez uresničil svojo idejo in na Kumu organiziral prvo srečanje slikarjev, si niti predstavljal ni, da se bo to obdržalo vse do danes.

"Očitno je Kum mnogim navdih, saj so tudi udeleženci letošnjega srečanja Art Kum v slabem tednu dni znova ustvarili presenetljivo veliko del," pravi Knez o svojih štirinajstih prijateljih, s katerimi je letos skupaj ustvarjal na in v okolici najvišjega zasavskega vrha. Tudi slikar Zvone Perko, ki prevzema vodenje te slikarske kolonije na "visoki ravni" (Kum je visok 1219 metrov), je pohvalil marljivost in ustvarjalnost letošnjih udeležencev. "Tematika je vedno odprta, prosta.

Se pa presenetljivo veliko ustvarjalcev vedno loti slikanja krajinskih tematik, ki jih tu res ni težko najti. Tudi načrtov imamo še veliko, na žalost je njihova uresničitev odvisna od denarja, ki ga imamo navadno le toliko, da lahko gostom ponudimo osnovno prenočišče in prehrano," je dejal Perko. Kljub temu so se letos lotili uresničevanja novega drznega načrta in povabili nekaj kiparjev. Kipar Zoran Poznič se je odločil na Kumu oživeti tudi to zvrst in je skupaj s svojimi kolegi naredil prve umetniške skulpture kar v gozdu okoli planinskega doma. Pravi, da bo v prihodnjih letih teh še več in da bodo popestrile krajinski park Kum. Prepričan je, da bodo planinci in pohodniki še raje prihajali sem, saj jim bodo pot polepšala umetniška dela.

eXTReMe Tracker