Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Gorski kolesarji na Kaninu

VIDEO: Gorski kolesarji na Kaninu

 


Primorske novice
, 08.09.08

ponedeljek, 22. september 2008, ob 05:29, Boris Štupar, ogledov: 1890

24 ur. com - Na Kaninu so se na maratonskem spustu z gorskimi kolesi merili tekmovalci iz šestih držav. Zmagal je Slovenec Nejc Rutar.

Zmagovalec prve dirke gorskih kolesarjev v maratonskem spustu s skupinskim štartom "Dowka u Bc" s Kanina v Bovec je 19-letni Nejc Rutar iz Modreja pri Tolminu, član kluba MBK Hidria. Letos najuspešnejši slovenski tekmovalec v "klasičnem" spustu je bil v cilju 14 kilometrske proge s 1750 m višinske razlike 27 sekund pred državnim prvakom v spustu, Trboveljčanom Janom Cestnikom (Cult MTB Trbovlje). Le šest sekund pozneje je bil v cilju še tretji, nekdanji tekmovalec v olimpijskem krosu, Žirovec Primož Ravnik (KD Sportpoint).

"Takoj na štartu sem ušel v gneči, pred menoj je bil le Cec, ki pa je potem sredi smučišča padel in do cilja nisem imel več nikogar pred seboj. Zgoraj je res letelo, še veliko bolj kot na treningu. V tehnično zahtevnem srednjem delu nisem preveč tvegal, na odprtih delih pa sem varčeval z močmi, da sem
potem zmogel zadnje ravnine in vzpon pred Bovcem. Mislim sem, da ne bom zdržal cele proge v dirkaškem tempu, a je šlo,"
je povedal zmagovalec Rutar.

Spust gorskih kolesarjev s Kanina. Foto: Grega Stopar

Prireditelji so si oddahnili, ko je v cilj zahtevne proge prišlo prav vseh 37 kolesarjev iz Argentine, Avstrije, Italije, Madžarske, Velike Britanije in Slovenije, ki so se pognali izpod Prestreljenika.

Oznake: KOL
eXTReMe Tracker