Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Za varen korak v gorah

Gorenjski glas, Zanimivosti – Suzana P. Kovačič: Tehnična skupina kranjskih markacistov je popravila nekaj poti v visokogorju in sredogorju.

Kranj - Tehnična skupina kranjskih markacistov je ne-dolgo nazaj popravila zelo zahtevno Bambergerjevo pot na Plemenice. "V visokogorju prihaja največkrat do poškodb zavarovanih poti (jeklenih varoval) zaradi udara strele ali zaradi zimskih razmer. V tem primeru smo sprožili tudi dve ogromni skali, ki sta ogrožali planince na tej poti," je povedal vodja akcije, markacist in gorski reševalec Rudi Lanz. V ekipi so bili še markacisti Jure Trobevšek, Andrej Trobevšek, Damijan Naglič ter markacist in gorski reševalec Stane Rotar. "V veliko pomoč nam je pri delu helikopter Slovenske vojske, posadka nam dostavi material in opremo na lokacijo, včasih pa tuđi ekipo," je povedal Lanz in dodal, da so v visokogorju sanirali poškodbe na jeklenih varovalih tudi na Slemenu pod Skuto, Malem Triglavu, Jalovški Škrbini in Koroški Rinki.

"V sredogorju je največ problemov z erozijo, zato tudi tukaj popravljamo poti z odvodnavanjem in s prevozi lesa s helikopterjem na delovišče. Dokončana je pot čez Prag, greben Begunjščice in pot od Konjščice preko Studorskega prevala do Vodnikove koče pa sta v delu," je povedal Lanz.

Suzana P. Kovačič

  19.09.2008

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Za varen korak v gorah"

Filip Vidmar,

Stara napaka se vztrajno ponavlja in jaz vztrajno popravljam - tisti človek je bi Bamberg in ne Bamberger.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti