Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Slovesnost ob 100-letnici Frischaufovega doma na Okrešlju

Večer, Celjsko - Gordana Possnig: Celjsko: Planinsko društvo Celje-Matica in Savinjski meddruštveni odbor planinskih društev organizirata v soboto 13. septembra, ob 11. uri na Okrešlju slovesnost ob stoletnici Frischaufovega doma, 

... ki jo bodo obogatili s kulturnim programom. Dan kasneje ob isti uri bodo ob vstopu na varovano plezalno pot na Križ-Koroško Rinko odkrili ploščo v spomin na prvi vzpon Franca Kocbeka in Janeza Piskernika leta 1893. Isti dan ob 14. uri bo dr. Ivan Rojnik na Okrešlju daroval še sveto mašo za žrtve gora.

Stoletnica omenjenega doma je uvrščena med osrednje slovenske planinske dogodke v letošnjem letu. Kronika izgradnje tega zelo popularnega doma v Kamniško-Savinjskih Alpah je povezana z narodnostno zgodovino Slovencev. Planinsko kočo so sicer odprli 2. avgusta 1908.

Gordana Possnig


Večer, Narava, gore in ljudjeVabilo na proslavo


Planinsko društvo Celje Matica in njegov Savinjski meddruštveni odbor pripravita v soboto, 13. septembra, ob 11. uri na Okrešlju proslavo ob stoletnici Frischaufovega doma. V nedeljo, 14. septembra, pa bo ob 11. uri na začetku varovane plezalne poti na Križ-Koroško Rinko odkritje plošče v spomin na leto 1893 in na prvi vzpon Frana Kocbeka in Janeza Piskernika. Maša za žrtve gora bo ob 14. uri na Okrešlju.

Jože Kodre in dr. Mirko Doberšek iz Savinjskega MDO PD Celje Matica predlagata, da na proslavo potujete z naročenim avtobusom, ki odpelje s postajališča v Celju, ob Ljubljanski cesti (Glazija), v soboto, 13. septembra, ob 7. uri in se vrača iz Logarske doline ob 20. uri.

Urška Šprogar

Vecer.si 11.09.2008

 

Frischaufov dom pred 100 leti in danes

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti