Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Sneg zasul planinca

Večer, Črna kronika: V soboto se je v zgodnjih jutranjih urah skupina petih planincev odpravila od Koče na gozdu po Hanzovi poti na vrh Prisojnika.

Okoli 7.30 so prišli do snežišča, ki bi ga morali prečkati v spodnjem delu, da bi sledili markirani poti. Prvi, 37-letni planinec iz okolice Ptuja, si je začel nadevati dereze, 40-letni planinec iz okolice Ljutomera in 41-letnik iz okolice Ptuja pa sta nadaljevala pot levo ob snežišču. Nekoliko zadaj sta jima sledila še dva planinca iz skupine.

Prva dva sta prišla do "predora", kjer je voda pod snežiščem raztopila sneg. Nameravala sta obiti snežišče po kopnem, zato pa sta morala skozi predor. V trenutku, ko sta vstopila v predor, se je sneg nad njima prelomil. Prvega planinca so snežni kosi zasuli, drugemu pa je padel kos snega na glavo, kjer se je zlomil, planinec pa je padel na hrbet.

Vsi štirje planinci so takoj začeli izkopavati zasutega planinca, hkrati pa so telefonsko zaprosili za pomoč Regionalni center za obveščanje v Kranju. Po približno 20 minutah so planinca izkopali, vendar ni več kazal znakov življenja. Poškodovanega planinca, ki mu je padel sneg na glavo, so zaradi suma poškodbe hrbtenice s helikopterjem odpeljali v jeseniško bolnišnico.

(čk)
 

Vecer.si 08.09.2008

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46065

Novosti