Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Komna

Planina GovnjačJanez Pikon: Spodnje Bohinjske gore s Konjskega sedla na Mejo in Bogatinsko sedlo, vstopili smo v Ukanško Suho in Ražnovo Suho na planino Za Migovcem.

Komna

Že na Ukanški Suhi smo dvomili v lepo vreme danes, katero je za pot po Spodnje Bohinjskih gorah nujno potrebno, vendar smo se vseeno odločili in začeli vzpenjati višje po predelu, mimo izvira potoka Ukanška Suha in strmega predela Nad Stopmi. Južno mimo lovske koče Na Melju (1194 m) smo nadaljevali po Ražnovi Suhi do planine Za Migovcem (1631 m). Spremenimo prvotni načrt in se mimo Snežene konte (1546 m) po markirani poti v smeri Komne (1520 m) odločimo obiskati planino Govnjač (1470 m) in planino Na Kraju (1513 m). Zahodno po Spodnje Bohinjskih gorah s Konjskega sedla na Mejo in celotno pot do Bogatinskega sedla. Zjutraj smo vstopili v Ukanško Suho mimo predela Na Melju in Ražnovi Suhi na planino Za Migovcem. Z rušjem poraščeni Mohor (1848 m), Govnjaški Kuk (1850 m) in Vrše (1810 m) so z juga zaradi meglenega vremena delno vidni vrhovi vse do planine Govnjač, kamor prispemo že v spremstvu prvih redkih dežnih kapljic.

Ražnova Suha, planina Na Kraju, Snežna konta, 1546 m

Spodnja Komna v ozadju je le občasno viden proti zahodu, kjer so se meglice spustile že tudi na planino in v spremstvu vse močnejšega dežja v smeri planine Na Kraju. Severno mimo številnih z rušjem preraščenih manjših vršičev, se Za Gradičem (1637 m) spustimo na že od daleč vidno planino s Kočo Pod Bogatinom.

Daljši postanek v koči Pod Bogatinom zaključimo v prijetnem vzdušju saj smo se kljub malo bolj kislem vremenu sprehodili po vzhodnem predelu danes ne preveč razgledne Spodnje Komne.

Janez Pikon

Moja gorska pot skozi čas ...Moj arhiv: Janez Pikon

Video: Komna

Planina Na Kraju Planina Govnjač.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti