Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Avgusta 19 posredovanj

GRS Bohinj - Gabrijel Rožič: Pred avgustom pa smo letos posredovala še petnajstkrat.

Največ posredovanj smo imeli na območju Komarče, kar pet. Četrtega, trinajstega in dvajsetega avgusta smo posredovali po dvakrat, v soboto tridesetega avgusta pa kar trikrat v enem dnevu.

Helikopter z dežurno ekipo nam je olajšal napore v osmih primerih. Da v avgustu največkrat rešujemo turiste se vidi po narodnosti rešenih: Francozi, Hrvati, Belgijec, Španec, Nizozemka in seveda tudi Slovenci.
Iskalne akcije so vsaka svoje kategorije. Najenostavneje je bilo odkriti gobarko v gozdovih okoli planine Jelje. Nekaj več dela smo imeli z dvema Francozoma, ki sta nas počakala izgubljena na pobočju Pršivca nad Komarčo. Za Hrvata zaplezana v Lepem Špičju je poskrbela skupina s helikopterjem. Glede reševanja s helikopterjem je potrebno povedati, da se je kar nekajkrat izšlo tik pod oziroma med oblaki ali pred temo.
Posebnost meseca je bilo reševanje krave na planini Konščica, ki je v gneči ob povratku k sirarni nesrečno zašla v zanjo neprehodno območje.
V poletnih mesecih ter septembra, je vsak konec tedna v pripravljenosti osem "dežurnih" reševalcev Društva GRS Bohinj. Avgusta smo imeli tudi aktivno izobraževanje pripravnikov. In - letos bodo k izpitom za gorskega reševalca pristopili kar trije naši pripravniki.
Poleg reševanj smo za varnost skrbeli še na športnih prireditvah v Bohinju

Gabrijel Rožič 
GRS Bohinj

 


 

Foto: Bojan Zakrajšek, Robert Klančar

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
GRS novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45952

Novosti