Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

ŠPORT FEJST 2008

Log-Dragomer: Prireditev se bo v soboto začela ob 8. uri - V ŠP na Logu bo bo tekmovanje v športnem plezanju, ki se ga bodo lahko udeležili vsi - Zvečer bo svečana otvoritev plezalne stene - Gostji Natalija Gros in Mira Pirc
Matalija Gros: Res noro dobra bolderca!

Občina Log-Dragomer bo v soboto, 6. septembra 2008, drugo leto zapored  organizirala športno-zabavno prireditev ŠPORT FEJST, namenjeno vsem, ki želijo dan preživeti v gibanju, dobri družbi, glasbi, jedači in pijači.

Pri oblikovanju športno-zabavnega programa, ki bo v športnem parku na Logu in v športnem parku v Dragomerju, bodo sodelovali: ŠD Log, ŠD Dragomer-Lukovica, ŠŠD Log-Dragomer, ŠPD Korenjak, PD Rega, DU Log, ABC Šport in NK Dragomer.

Prireditev se bo pričela ob 8. uri zjutraj, ko bodo na Ključ, pod vodstvom članov Planinskega društva Rega, štartali pohodniki. Pričetek sprehoda po poteh občine Log-Dragomer, ki ga bo izpeljalo Društvo upokojencev Log, bo ob 9.30.
V dopoldanskem času se bodo začele odvijati tudi vse ostale športne dejavnosti, med katerimi velja izpostaviti:

- V športnem parku v Dragomerju se bodo v organizaciji ŠD Dragomer-Lukovica odvili trije različni turnirji: turnir v tenisu (9.), odbojki na mivki (10.) in ulični košarki (9.).

- V športnem parku na Logu bo Plezalno društvo Korenjak s plezalno revijo »krstilo« novozgrajeno plezalno steno.

- Člani sekcij U-8 in U-10 Nogometnega kluba Dragomer bodo na prenovljenem nogometnem igrišču (11.) odigrali nogometno tekmo, obiskovalci pa se bodo lahko poizkusili v spretnostnih igrah z žogo (12. – 15.), se udeležili gorsko-kolesarske ture (potrebno je primerno gorsko kolo, čelada, … in kondicija!), plezanja po vrvi (za taco pršuta), Otroške olimpijade (ABC Šport) in Žabjih plesno-navijaških delavnic (ŠŠD Log-Dragomer). Prav Žabice iz ŠŠD Log-Dragomer bodo tiste, ki se za letošnjo prireditev še posebej pripravljajo, saj želijo obiskovalcem šport, v katerem so izjemno uspešne in s katerim so ime Log-Dragomer ponesle širom Evrope, še posebej predstaviti. Če vam bo njihov plesno akrobatski spektakel ugajal, jim boste morda celo priskočili na pomoč pri zbiranju finančnih sredstev za udeležbo na svetovnem prvenstvu, ki bo aprila 2009 v Orlandu na Floridi.

Športno plezalno društvo Korenjak, ki je hkrati tudi upravljalec plezalne stene, se je odločilo, da letos organizira tekmovanje revialnega značaja, ki se ga bodo lahko udeležili vsi ljubitelji športnega plezanja. Tekmovanje bona novo postavljeni plezalni steni v Športnem parku na Logu pri Brezovici. Začelo se bo ob 10.30 in končalo ob 17.30. Vsak, ki se bo tekmovanja želel udeležiti bo prejel njihovo društveno majico, postal njihov član in poizkusil preplezati čim večje število balvanskih problemov. Tekmovanje bo po prirejenem pravilniku KŠP.

Prireditev se bo ob 20. uri nadaljevala s pevskim nastopom Spominčic, podelitvijo priznanj in nagovorom Mladena Sumine, župana Občine Log-Dragomer. Sledila bo svečana otvoritev plezalne stene. Svečani gostji bosta Natalija Gros in Mira Pirc.

Lorin Möscha


Natalija Gros, 6. september 2008: Res noro dobra bolderca!


Danes je plezalno društvo Korenjak na Logu pri Vrhniki slovesno odprlo novo pridobitev, balvansko steno, ki v višino meri približno pet metrov, širino pa predstavlja osem balvanov, različnih oblik in naklonov. Stena je res nekej posebnega, saj ko stopiš pod njo, maš kar rešpekt, ker je za bolder stenco res že visoka. Stoji sicer kar zunaj na prostem, kar iz vidika vremenskih razmer ni ravno najboljše, ampak stoji pa le in že to, da sta se tako majhen klub pod predsedstvom Lorina Mösche ter občina Log - Dragomer spravila v tako zahteven projekt in ga uspela tudi uresničiti, je po mojem mnenju res velika pridobitev za slovensko športno plezanje.

Zaenkrat stena še ni odprta, pravijo pa, da se bo naslednje leto že dalo najaviti in kupiti termin za plezanje. Jaz pa si res želim, da bi enkrat v Sloveniji priredili tudi tekmo za svetovni pokal, ki bi prav tako postala tradicija kot je tekma v Kranju. Vsekakor stena (žal) presega marsikatero prizorišče tekem za svetovni pokal v tujini.

 

Kategorije:
Novosti PLE SLO Vse objave
Značke:
PLE novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti