Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Sladkosti Špikovega vrha

Tavanja po slovenskih hribih, 31.08.08 22:23: 
Sladkosti Špikovega vrha - Mojca Luštrek


in pogled na Prisojnik

torek, 2. september 2008, ob 05:29, Franci Savenc, ogledov: 2134

Tavanja po slovenskih hribih - Mojca Luštrek: ... Za soboto je bila vremenska napoved spodbudna, pa sva si rekla – poskusiva.

Špik je lepotec, da malo takih. V otroštvu sem hodila na počitnice v Gozd - Martuljek, od koder je pogled nanj najlepši. Špikov vrh se je imenovala tudi imenitna sladica, po kateri je bil znan penzion Špik. Penzion žalostno propada, sladkega Špika ni več, pravi Špik pa se mi je vedno zdel nedosegljiv. Kljub temu sva v Miheličevih Julijskih Alpah prebrala poglavje o njem in se nama je zazdelo, da nam »navadnim planincem« morebiti le ni tako nedostopen. Tudi nekateri, ki so ga že osvojili, so menili, da ni nič posebnega, razen nekaj jeklenic in klinov.

Celoten zapis (s slikami) na Tavanja po slovenskih hribih >>>

[...] Ko sem na začetku avgusta stala na vrhu Fudžija, sem bila prepričana, da je to moj največji letošnji dosežek. Pa ni bil. Špik me je bolj utrudil. In tudi lepši je. Od daleč. Še naprej ga bom občudovala iz doline. Tudi z ljudmi je včasih tako: ko jih spoznaš pobliže, niso več tako čudoviti, kot so se ti zdeli od daleč.

Komentiraj (1):

Filip Vidmar, torek, 2. september 2008, ob 08:36

Morda pa moja varianta, da sem šel po Kačjem grabnu raje gor kot dol, le ni bila tako butasta :))

eXTReMe Tracker