Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Šestdeset let GRS Rateče

GRS Rateče: V soboto, 30. avgusta, zjutraj so organizirali pohod iz Planice skozi Grlo na Sleme in v Tamar do zavetišča, kjer je bilo praznovanje.

Ob zavetišču so najprej prikazali vajo reševanja padalcev z drevesa. Sledil je svečani del, ko je načelnik GRS Rateče Marko Kopabnik opisal njihovo dosedanjo pot. Jože Lavtižar je prisotnim prebral zapis iz cerkvene knjige o reševanju, ki so ga domačini Rateč izvedli po nesreči, ko je 2. marca 1852, plaz zasul tri krajane. V imenu slovenskih reševalcev jih je pozdravil in se jim zahvalil za dosedanje delo predsednik GRZS Miro Pogačar. Da bo medsebojna povezanost med GRZS in GRS Rateče ostala tudi v prihodnjem dobra, jim je predal plezalno vrv. Prireditev so pozdravili še predstavniki organizacij in društev iz kraja in občine.
Načelnik GRS Rateče je nato podelil priznanja članom GRS Rateče, organizacijam in društvom v krajevni skupnosti in občini, sosednjim GRS in GRZS, posadkam LPE in 15. HEB SV ter PP Kranjska Gora. V kulturnem programu sta sodelovala Danica Butinar s svojimi citrami in harmonikar Miha. Program pa je povezovala članica GRS Rateče Eva Macun.
Po zaključku slavnostnega dela so prisotni ostali še na družabnem srečanju ob zavetišču GRS Rateče.

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
GRZS novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti