Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zadnja novica iz Pakistana - dodano ob 11. uri

PZS: Kljub večkratnemu preletu pobočja, Pavleta Kozjeka niso našli, mesto včerajšnje najdbe je preko noči teren prekrilo še nekaj plazov. S tem je akcija pod Mustagh Towerjem zaključena.

PZS: Reševalcem v Pakistanu je po zadnjih informacijah uspelo s helikopterjem rešiti Dejana Miškoviča in ga prepeljati v bazni tabor. 24ur: video Pogovor s tretjim članom odprave

Sporočilo za javnost - Mustagh Tower, reševalna akcija

Danes ob 9,40 po pakistanskem času sta v lepem vremenu poletela dva helikopterja skupaj s Tomažem Humarjem v Bazo pod Mustagh Towerjem in s pomočjo tam prisotnih slovenskih alpinistov odprave K-7 našli Dejana Miškoviča in ga prepeljali v bazo. Je v dobrem stanju in brez poškodb. Ker akcija še poteka, več podrobnosti še ni znano. Zdaj bodo poskušali najti še Pavleta Kozjeka.

Skupina treh slovenskih plezalcev z odprave na vrh K7 (Aleš Česen, Rok Blagus in Miha Hrastelj), ki jih je helikopter pakistanske vojske v torek odložil v baznem taboru pod goro Mustagh Tower, je včeraj pri pregledu zahtevnega območja ob vznožju stene, ki sta jo plezala Kozjek in Miškovič, našla ostanke alpinistične opreme, in sicer plezalno čelado, nahrbtnik in puhasto oblačilo. Oprema je bila zelo poškodovana. Domnevajo, da je Kozjekova, vendar drugih sledi za njim na strmem in zahtevnem področju naloženega ledu in snega, ki ga je najbrž prineslo tudi iz severovzhodne stene, niso našli. 


Iz 24UR: Pogovor s tretjim članom odprave - 28.08.2008, 09:47


 

 

PZS: Zadnja novica iz Pakistana

 

 

 

 

 

 


 

28.08.08, 09:47

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti