Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

15. gorski tek Ivana Anderleta

Letos mineva 38 let, ko je bil iz Podbrda na Črno prst organiziran eden prvih gorskih tekov v Sloveniji.
Velik obisk Črne prsti je v tistih letih med domačine v Podbrdu in širše v Baški grapi, razširil glas o skoraj neverjetnih rekordih, ki da jih nekateri dosegajo ob vzponu na Črno prst.

Vedno poln humorja in dobre volje je najhitreje reagiral takratni predsednik PD Podbrdo, danes že pokojni Ivan Anderle. Predlagal je, da se priredi tekmo v planinskem krosu, kot so jo z navdušenjem uradno imenovali. Ideja je bila z navdušenjem sprejeta, in 9. avgusta 1970 je bilo tekmovanje izpeljano.

Kljub velikemu zanimanju, pa so se na startu prijavili le trije tekmovalci; strah pred štoparico je opravil svoje. V dokaj hladni avgustovski nedelji, je prvi pritekel skozi cilj na Črni prsti, takrat osemnajstletni Marko Dakskobler, s časom: 1 ura in 1 minuta.

Telesna pripravljenost slovenskega gorskega reševalca je stvar presoje in potrebe slehernega med nami. Verjetno ni naključje, da med nekatere postaje GRS v Sloveniji prirejajo ustrezna tekmovanja, da bi nam živahneje pognalo kri po žilah.

Prav zaradi večje potrebe fizične aktivnosti in srečevanja med  gorskimi reševalci, prireja postaja GRS Tolmin in PD Podbrdo prvenstvo v gorskem teku oz hoji. Prepričani smo, da je v vsaki postaji nekaj takih fant in mož.

Kot vsako prireditev, ki jo v našem kraju priredimo je tudi Tek na Črno prst trud ogromnega števila prostovoljnih ur dela (ok. 500). Na vas se obračamo z prošnjo, da nas pridete obiskati. Radi bi ta trud ljudi kot tudi ime kraja ponesete v svet, naj tudi zunaj te naše grape vedo, da so tukaj dobri ljudje doma.

Vse o teku na spletni strani planinskegadruštvaPodbrdo!

Tek bo 6. septembra 2008
Start ob 9. uri na odcepu ceste za vas Trtnik
Prijavnina: 10,00 € na startu od 7. ure dalje
Organizator dostavi na cilj minimalno garderobo, oddano do 8. ure na startu

Opis proge: na dolžini 6 km se proga stalno vzpenja (višinska razlika 1320 m)
časovna omejitev 2 uri; dovoljena uporaba pohodnih palic

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave
Značke:
novosti TEK

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti