Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Srečanje pod Malim Koritniškim Mangartom

v spomin na Tamaro Likar in Pavla Podgornika bo letos 23. in 24. avgusta

Leta 1982 sta sredi silovite junijske nevihte pod robom stene Malega Koritniškega Mangarta izgubila življenje Tamara Likar in Pavel Podgornik, člana AO Nova Gorica.

Pavletov brat Peter in soplezalec Filip Bence sta že isto leto organizirala spominsko srečanje, katero je bil na začetku enotedensko, v zadnjih letih pa je dvodnevno in je obdržalo tradicijo vse do danes

Običajno so udeleženci srečanja šotorili na Stari planini pod ostenjem Malega Koritniškega Mangarta, kjer je sicer podobna aktivnost prepovedana. V bližini je tudi voda, slabe pol ure stran pa letos obnovljena koča Zachi.

Srečanje je zaradi zahtevnosti sten primerno za izkušene alpiniste, vsak pa pleza na lastno odgovornost. Prav je, če lahko obiskovalci tabora svojo prisotnost in opravljene vzpone javijo zaradi evidence, ki se vodi že vsa leta srečanj.

Iz neuradnih virov je pot na Visoko Ponco, Via della Vita in opremljena pot na Mangart iz Italije zaprta zaradi vzdrževalnih del, zato je opreznost še bolj potrebna.

Ob tej priliki se še enkrat zahvaljujem vsem, ki ste pomagali pri izdaji novega vodnika in ste bili zaradi tiskarskega škrata pozabljeni na seznamu sodelujočih. Vse pripombe in novosti sprejemam na spodaj navedene naslove:

Peter Podgornik
041 781265 – peter.podgornik@gmail.com
Prekomorskih brigad 50. 5290 Šempeter pri Gorici

 

Ena od šestih shem ostenja MKM
pred dnevi izišle tretje, popravljene
in razširjene izdaje
Mangart - alpinistični vodnik

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
AKC novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46032

Novosti