Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Podpis pogodbe za Planinski muzej

Gorenjski glas - Marjana Agačič: Kranjskogorski župan Jure Žerjav je v četrtek podpisal pogodbo z izvajalci in nadzorniki gradnje Slovenskega planinskega muzeja.

Dovje-Mojstrana - "Muzej ne bo samo prikaz zgodovine planinstva, temveč tudi impulz za razvoj turizma v Mojstrani," je ob slovesnem podpisu pogodbe z direktorjem podjetja Kovinar gradnje ST Francem Stegnarjem kot izvajalcem, ter Ljubom Žnidarjem, direktorjem podjetja DDC svetovanje inženiring kot nadzornikom gradnje, še enkrat poudaril župan Kranjske Gore Jure Žerjav.

Planinska zveza Slovenije je odločitev o gradnji Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani sprejela že daljnega leta 1988, prejšnji teden pa so se dela tudi dejansko vendarle začela. Naćrtovana vrednost investicije je kar 3,2 milijona evrov, pri černer so investitorji iz evropskih skladov zagotovili 1,7 milijona evrov, 650 tisoč evrov bo iz proračuna namenila Občina Kranjska Gora, pol milijona pa Ministrstvo za kulturo. Preostanek denarja naj bi zagotovila januarja ustanovljena Fundacija Avgust Delavec, ki se bo ukvarjala izključno s pridobivanjem muzejskega planinskega gradiva in materialnih sredstev za realizacijo celotnega projekta. Partnerji fundacije so Planinska zveza Slovenije, Slovenski gorniški klub Skala in Planinsko društvo Dovje-Mojstrana. "Prepričan sem, da bomo z muzejem znali živeti, da bo postal razvojni potencial Mojstrane in ponos slovenskega planinstva, s svojo vsebina po bo privabljal vse, ki so jim gore blizu," je ob podpisu se poudaril Miro Eržen, vodja projekta Slovenski planinski muzej in predsednik domačega planinskega društva.

Marjana Agačič

  12.08.2008

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46063

Novosti